Fakultní škola UK v Praze, Přírodovědecké fakulty
Smetanovo náměstí 1310, 274 01 Slaný
Tel.: 312 522 264, fax: 312 521 342
E-mail: gymslany@centrum.cz, www.gymslany.cz
Ředitel: RNDr. Milan Dundr, CSc., zástupce ředitele: RNDr. Vladimír Kulich,
výchovný poradce: Mgr. Pavel Novák
Slánské gymnázium, konkrétně ročník sexta, byl svědkem famózního výstupu tří zdejších studentů. Na počátku jejich tvorby byla prezentace francouzské kuchyně pod taktovkou paní profesorky Jarmily Eklové. Díky jejich barvité fantazii a vtipu, který nikdy nezůstává pozadu, vytvořili hodinovou ukázku popisu francouzských jídel, výrobků a jako vrcholné číslo tvorbu vynikající obložené bagety.
Svůj výstup zahájili nejprve dva ze tří studentů, jmenovitě Petr Seghman a Jiří Lieberzeit, překládáním slov typických pro francouzskou kuchyni (na motivy televizního pořadu Alles gute) za pozornosti ostatních spolužáků, paní profesorky a pana ředitele, který poctivě celou akci zdokumentoval fotografiemi. Poté jsme se za plynulého vyprávění dozvěděli něco o francouzských vínech a byli obdarováni vynikající čokoládou s ovocem. V plném proudu nám pánové objasnili průběh všedního dne, tedy jak se Francouzi stravují. Velkým překvapením bylo, když se znenadání objevil poslední z trojice autorů, Pavel Martiník a brilantně představil francouzské sýry.
Završením celého programu byl strhující závěr, v němž se tito studenti ukázali v pravém světle. Velice nás totiž zaujali svým kuchařským uměním v podobě přípravy delikátní obložené bagety s pravou dijonskou hořčicí. Bon appétit!
13. 10. 2009, 12:35
Anežka Ťuláková,sexta
Pokud chcete vkládat komentáře, musíte se přihlásit.
Určitě ano
43.06%
Spíše ano
17.76%
Spíše ne
15.29%
V žádném případě
23.89%
12. 10. 2017, 12:10
12. 10. 2017, 12:08
12. 10. 2017, 12:01