Klikněte zde
Dobré odpoledne, vítáme Vás na našem zpravodajském serveru.
Dnes je sobota 20. dubna 2024 Přesný čas: 00:00:00
Z okolí Slánska

Kam se poděla Černá perla?

Kliknutím zvětšit
Music disco club Černá perla připomínají již jen cikánské motivy na chodbě budovy. Foto Zdeněk Tvrdek

Určitě jste si všimli svítivých plakátů jež se objevovaly ve Slaném a okolních obcích. Zvaly na páteční taneční zábavy do slánského Music disco clubu Černá perla, nebo jinak také řečeno do baru „U Langise“, nacházejícím se v objektu bývalé továrny LUKA v Pražské ulici.

Jak název Černá perla napovídá, těšily se páteční zábavy oblibě především rómských občanů. Přicházeli v hojném počtu. Nebyla zvláštností návštěva až 300 lidí. Přijížděli z Kladenska, odkud byl vypravován zvláštní autobus, také z Lounska, Berounska, Prahy.

Organizátoři, jimiž ale nebyli Rómové, neskrblili. Zvali nejlepší cikánské kapely z České republiky a Slovenska; na jedné ze zábav, na které hrála kapela „Roly su rytmo latino“ z Kuby, jsme se byli podívat. Návštěvníci přišli hezky oblečeni, slušelo jim to. Chovali se velmi slušně. Vrtěli se v rytmu samby a rumby, nejvíc ale při svém čardáši, na který si kubánská kapela rovněž troufla.

Svítivých plakátů o pořádání takovýchto zábav neubývalo – najednou ale, jako když utne! Music bar U Langise přestal existovat. Co se stalo s Černou perlou?

Hledali jsme odpověď přímo v objektu LUKA kde se taneční zábavy konaly. Z organizátorů tam nikdo nebyl. Až trojice dělníků, opouštějící budovu, prozradila: „Zábavy byly zrušeny jelikož si nájemníci z protějších paneláků stěžovaly na hluk kapely…“ To znělo divně. Cikánská muzika přece není kravál. Nějaké techno...

Jinou odpověď nám poskytly dvě osoby, jež z pochopitelných důvodů nechtěly být jmenovány. Dle nich se stalo, že najednou při taneční zábavě na sál vyrukovala asi desítka svalovců, kteří vyprovokovali rvačku, při níž dokonce vzduchem létaly kusy nábytku. Právě tahle rvačka, dle jejich názoru, vedla majitele k rozhodnutí Music disco club uzavřít. Ať již to bylo tak či jinak, fakt je, že Černá perla zmizela ze Slaného. Zřejmě nadobro. Nicméně Rómové nechtějí bez svého oblíbeného čardáše být. Z vlastní iniciativy, zatím jen občas, pořádají taneční zábavy v hostinci v Ješíně.

Zdeněk Tvrdek
03. 01. 2011, 12:43


Komentáře:

Pokud chcete vkládat komentáře, musíte se přihlásit.

Dnes má svátek Alexandra
 
NAŠE ANKETA:
Jste pro obnovení tělesných trestů ve škole?

Určitě ano
graf

43.33%

Spíše ano
graf

17.58%

Spíše ne
graf

15.16%

V žádném případě
graf

23.93%

Celkový počet hlasujících čtenářů: 3021
+-
 
Zprávičky

Založení houbařského spolku

12. 10. 2017, 12:10

Betlémské světlo

12. 10. 2017, 12:08

Tak přece demolice nebude!

12. 10. 2017, 12:01

OtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaOtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklama
© Jiří Červenka - Gelton   |   Použití materiálů jen se souhlasem provozovatele a majitele webu.   |   Webdesing: Jakub Charvát