Klikněte zde
Dobré ráno, vítáme Vás na našem zpravodajském serveru.
Dnes je středa 24. dubna 2024 Přesný čas: 00:00:00
Z okolí Slánska

V atriu slánského muzea se konal Velikonoční jarmark

foto
Všeumělka paní Míla Blahníková jako hlavní organizátorka „Velikonoc v atriu“. Foto Vladimír Rogl.

 Vlastivědné muzeum Slaný ve spolupráci s Kreativní klubem Míly Blahníkové uspořádalo ve dnech 2. - 8. dubna ve svém atriu týdenní velikonoční jarmark spojený s ukázkami prací dětí deseti základních a mateřských škol ze Slaného a blízkého okolí na téma „Naše Velikonoce“. Jarmark byl doplněn výstavkou šitých hraček a ukázkami tradičních ručních prací.

Organizátorka jarmarku Miloslava Blahníková ze Slaného svého působila v DDM Ostrov Slaný, kde s dětmi i dospělými zájemci dělala „kreativní tvorbu“. V  současnosti má svůj vlastní Kreativní klub „Čtyřlístek“ ve kterém pořádá i různé kreativní kurzy, které jsou zaměřeny především na různé techniky tradičních i novodobých ručních prací a řemesel jako je patchvork, vyšívání, krajky, paličkování frivolitky, pletení, háčkování atpod. Na zajímavé výstavy a trhy – jako jsou například hrnčířské trhy v Berouně nebo výroba krajek ve Vamberku pořádá pro zájemce Čtyřlístek i autobusové zájezdy.

Příjemné nádvoří Vlastivědného muzea se přímo nabízí k pořádání dalších tématických výstav a není proto vyloučeno, že se tu dočkáme – podle slov paní Blahníkové – setkání uměleckých kovářů nebo řezbářů.

Vladimír Rogl
12. 04. 2009, 15:17


Hodnocení článku:


5 b. = skvělý  4 b. = dobrý  3 b. = ujde  2 b. = nic moc  1 b. = slabý

Počet hlasujících: 3. Čtenáři celkem udělili: 15 bodů. Průměrný počet bodů: 5

Komentáře:

Pokud chcete vkládat komentáře, musíte se přihlásit.

Dnes má svátek Marek
 
NAŠE ANKETA:
Jste pro obnovení tělesných trestů ve škole?

Určitě ano
graf

43.32%

Spíše ano
graf

17.56%

Spíše ne
graf

15.18%

V žádném případě
graf

23.94%

Celkový počet hlasujících čtenářů: 3024
+-
 
Zprávičky

Založení houbařského spolku

12. 10. 2017, 12:10

Betlémské světlo

12. 10. 2017, 12:08

Tak přece demolice nebude!

12. 10. 2017, 12:01

OtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaOtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklama
© Jiří Červenka - Gelton   |   Použití materiálů jen se souhlasem provozovatele a majitele webu.   |   Webdesing: Jakub Charvát