Klikněte zde
Dobrý večer, vítáme Vás na našem zpravodajském serveru.
Dnes je čtvrtek 28. března 2024 Přesný čas: 00:00:00
Z okolí Slánska

Soutěžní přehlídce v Hejtmanském dvoře ve Slaném budou v říjnu letošního roku předcházet castingy

foto
Daniela Bouší Frantzová.

V únoru 2012 se bude ve Slaném, v sále hotelu Hejtmanský dvůr, konat soutěžní módní přehlídka pod názvem Model of Hejtmanský dvůr. Pořadatelce této akce, úspěšné modelce Daniele Bouší Frantzové, jsem v této souvislosti položil několik otázek:

- Co bylo hlavním podnětem pro pořádání soutěžní přehlídky, které jste dala název Model of Hejtmanský dvůr 2012?

Podnětů bylo několik, ale asi vůbec první myšlenka byla zopakovat již úspěšné modelingové kurzy z minulých let a odstartovat je soutěžní přehlídkou. Další podnět byl věnovat se nadále modelingu, i když tak trochu z druhé strany. A také bych byla ráda, kdyby tato přehlídka nebyla poslední a mohla bych zde ve Slaném, a nejen tady, pořádat podobné akce a jejich prostřednictvím poukazovat na nové módní trendy, představovat známé i začínající módní návrháře a modelky.

- Kde jste získala zkušenosti s pořádáním podobných akcí, respektive čím vším jste v této branži prošla?

Zkušeností jsem nasbírala spousty, modelingu se věnuji již 17let. Během mé modelingové kariéry jsem se sama zúčastňovala modelingových kurzů, soutěží Miss, soutěže Model of the World, reprezentovala jsem naší zemi na Miss Europe, fotila pro české i zahraniční návrháře, dělala reklamní kampaně, předváděla na nespočtu prestižních přehlídek v Čechách i v zahraničí, natáčela videoklip, účastnila se vlasových i make-up soutěží a předváděcích akcí, byla jsem tváří několika firem, fotila jsem kalendáře, pořádala úspěšně modelingové kurzy, připravovala jsem dívky na soutěže Miss. Mezi mé další činnosti patří podpora dětských domovů a kojeneckých ústavů.

Ráda bych tudíž předala své zkušenosti a znalosti dál a poskytla tak dívkám, které se chtějí stát modelkami, cenné informace, které budou potřebné pro jejich start do světa modelingu. Soutěž, ale i následné kurzy nejsou určeny jen pro budoucí modelky, z minulých ročníků vím, že tyto kurzy vyhledávají i dívky/ženy/muži, kteří jsou zvědaví, chtějí si zvýšit sebevědomí, chtějí se naučit pózovat před fotografy a zhotovit si krásné fotografie.

- Při jaké příležitosti se bude tato akce konat a v jakém termínu?

Soutěžní módní přehlídka se bude konat při příležitosti slavnostního plesu hotelu Hejtmanský dvůr, se kterým na celé akci úzce spolupracuji. Samotný ples se bude konat 18.2.2012, ale přehlídce bude předcházet spousta událostí, které na sebe navazují.

- Můžete nám již s určitým předstihem říci, na co se mohou Slaňáci na Model of Hejtmanský dvůr těšit?

Dívky budou na přehlídku řádně a samozřejmě bezplatně připraveny pod mým vedením, tudíž se můžete těšit především na to, jak vás dívky ohromí, tím, co se naučily. Svou novou kolekci zde představí známý český módní návrhář Luděk Hanák, který šatí známé osobnosti a finalistky soutěží Miss. Dívky neodejdou s prázdnou, vítězky budou dvě – jednu zvolí porota, která bude dívky během plesu sledovat, a druhou si zvolí také diváci. Obě dívky dostanou věcné ceny a budou se moci zúčastnit připravovaného modelingového kurzu zcela zdarma. Dívky podpořím i svou účastí na přehlídce, takže mne uvidíte, jak se říká, v akci.

- Bude to „jednorázová“ akce, nebo budete usilovat o to, aby se z ní ve Slaném stala tradiční záležitost?

Vše záleží na tom, jak bude tento ročník úspěšný. Společně s dívkami uděláme maximum, aby byl co nejlepší! Proto bych byla moc ráda, kdyby se zde ve Slaném soutěž stala tradicí.

- Předpokládám, že dívky, které se v únoru příštího roku objeví v Hejtmanském dvoře na přehlídkovém molu, vzejdou z nějakého castingu…

Ano, castingy se uskuteční ve dnech 17. – 19.10. 2011 v prostorách hotelu Hejtmanský dvůr, vždy mezi 15. až 17. hodinou.

- Dívky, které najdou odvahu přihlásit se do castingu, budou muset disponovat určitými základními „parametry“. Jakými?

Nejprve bych chtěla upozornit na to, že dívky, které na casting zavítají, se nemusí vůbec ničeho obávat. Casting vedu já a dívky se ho účastní jednotlivě. Každý jednou začíná, tak se nemusíte stydět…Hledám dívky s hezkou štíhlou postavou od 14 let s výškou nad 173 cm. Jiné požadavky nemám. Pokud nesplňujete parametry, nebojte se i tak přijít, a pokud máte zájem, můžete se přihlásit do připravovaných modelingových kurzů. I menší dívky mají šanci prorazit jako fotomodelky!!! S sebou nezapomeňte boty na vysokém podpatku, plavky, popř. nějakou fotografii, přijďte upravené a jemně nalíčené!!!

- Kolik dívek vyberete na soutěžní přehlídku a jak je na tuto akci připravíte?

O přesném počtu se rozhodne až po castinzích, minimální počet dívek pro realizaci soutěže je ale 8 a maximální 14.

Před soutěží se budeme scházet téměř každé úterý v listopadu a lednu v hotelu Hejtmanský dvůr, kde budou dívky připravovány minikurzy. Hlavním programem bude chůze na vysokých podpatcích, učení se choreografie, zkouška oblečení a získávání vyššího sebevědomí. Toto bude jen malá ukázka toho, co se mohou dívky naučit v hlavních kurzech, které začnou v březnu 2012.

- Uvažujete o tom, že byste s těmito dívkami spolupracovala i v budoucnu?

Všem vybraným dívkám bude nabídnuta spolupráce na dalších módních přehlídkách. Hned první přehlídka, kterou současně připravuji, je následující týden po soutěži, tedy 25.2.2012, a s určitostí jich přibude s blížící se soutěží. Dívky, které se zúčastní modelingových kurzů, mají velkou šanci prorazit v konkurenci dnešních modelek a mohou se s klidem zúčastnit i soutěží Miss. Takže třeba zrovna naše město Slaný bude mít v dalších ročnících Miss nebo i jiných soutěžích své favoritky a možná také vítězky!!! Tak to zkuste, nemáte co ztratit…

Děkuji za rozhovor.

Libor Pošta
16. 09. 2011, 09:04


Komentáře:

Pokud chcete vkládat komentáře, musíte se přihlásit.

Dnes má svátek Taťána
 
NAŠE ANKETA:
Jste pro obnovení tělesných trestů ve škole?

Určitě ano
graf

43.26%

Spíše ano
graf

17.60%

Spíše ne
graf

15.21%

V žádném případě
graf

23.93%

Celkový počet hlasujících čtenářů: 3005
+-
 
Zprávičky

Založení houbařského spolku

12. 10. 2017, 12:10

Betlémské světlo

12. 10. 2017, 12:08

Tak přece demolice nebude!

12. 10. 2017, 12:01

OtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaOtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklama
© Jiří Červenka - Gelton   |   Použití materiálů jen se souhlasem provozovatele a majitele webu.   |   Webdesing: Jakub Charvát