Klikněte zde
Dobré odpoledne, vítáme Vás na našem zpravodajském serveru.
Dnes je úterý 23. dubna 2024 Přesný čas: 00:00:00
Z okolí Slánska

Kovbojka, v níž si zahráli také pcherští, měla premiéru

Kliknutím zvětšit
Jiří Vlasák ukazuje, že lehce udrží nejen winchestrovku…

V polovině září letošního roku jsme přinesli zprávu, že se na Vinařické hoře a ve Pcherách točí filmová kovbojka. Rozhodli se ji natočit dva přátelé, milovníci westernů, Karel Mareš ze |Pcher a Jiří Vlasák z Kladna.

Třebaže amatéři, přistoupili k přípravě filmu, jeho natočení a konečnému zpracování s důkladností profesionálů. Dokonce pro ten účel zakoupili dokonalé repliky zbraní Divokého západu, těžké kolty, pušky, nábojové pasy a další výzbroj.

Po zhruba 12 měsících přípravy, 11 natáčecích dnech a asi měsíční závěrečné dodělávce se v neděli 8. listopadu konala premiéra filmu. Do sálu jedné z kladenských hospůdek se vtěsnalo na 60 hostů, zvědavých na úroveň první kovbojky natočené na Kladensku a Slánsku; a také na to, jak si povedou herci, jejich manželé, tatínkové, synové, příbuzní, známí. Nejvíce fanoušků přijelo ze Pcher, odkud ve filmu hrálo šest občanů.

„Údolí mrtvého potoka“, jak se western jmenuje, trvá úctyhodných 93 minut. Jde o správnou kovbojku, ve které se objevují zlatokopové, pistolníci, indiáni. Hodně se střílí, je dost mrtvých a také, jak se na správné muže Západu sluší, mistrně plivá rozžvýkaný tabák. Tak prudce, že zelená slina by jednomu prorazila botu… Neschází ani dvě erotické scény, zvláště první je drsná.

Ve filmu se představilo třináct v podstatě neherců, kteří si v něčem takovém zahráli poprvé. A nutno říci, že stejně jako celý film, obstáli na jedničku. Zvláštní uznání zaslouží práce s kamerou, která citlivě zachytila hezkou krajinu Vinařické hory, Jankovu rokli se srubem ve Pcherách, plně vykryla i jednotlivé výkony herců. S kamerou pracovali Karel Mareš, jinak také režisér filmu a jeho pilná manželka. Uznání filmového diváka patří rovněž Jiřímu Vlasákovi za napínavý scénář i závěrečnou nelehkou práci ve střižně.

Oba přátelé, jimž je western celoživotním koníčkem, přemýšlejí o tom, zda se s „Udolím mrtvého potoka“ zúčastnit či nezúčastnit některé z filmových amatérských přehlídek v republice. Spíš ale na veřejnost vyrukují až s další kovbojkou, která podle nich, bude preciznější než první. Další western, pro který již mají rozpracovaný scénář, přestěhují z amerického Jihu na pravý Divoký západ mezi rančery a kovboje. Což bude znamenat, že se v kladenské či slánské „prérii“ objeví i jezdci na koních…

Zdeněk Tvrdek
16. 12. 2009, 12:19


Hodnocení článku:


5 b. = skvělý  4 b. = dobrý  3 b. = ujde  2 b. = nic moc  1 b. = slabý

Článek ještě nebyl hodnocen

Komentáře:

Pokud chcete vkládat komentáře, musíte se přihlásit.

Dnes má svátek Jiří
 
NAŠE ANKETA:
Jste pro obnovení tělesných trestů ve škole?

Určitě ano
graf

43.32%

Spíše ano
graf

17.56%

Spíše ne
graf

15.18%

V žádném případě
graf

23.94%

Celkový počet hlasujících čtenářů: 3024
+-
 
Zprávičky

Založení houbařského spolku

12. 10. 2017, 12:10

Betlémské světlo

12. 10. 2017, 12:08

Tak přece demolice nebude!

12. 10. 2017, 12:01

OtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaOtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklama
© Jiří Červenka - Gelton   |   Použití materiálů jen se souhlasem provozovatele a majitele webu.   |   Webdesing: Jakub Charvát