Klikněte zde
Dobrý večer, vítáme Vás na našem zpravodajském serveru.
Dnes je čtvrtek 28. března 2024 Přesný čas: 00:00:00
Z okolí Slánska

VIDEO: Největším Mazlíkem se stalo slánské morče Jantar

foto
Magdalena Kolomazníková se svým Jantarem. Foto Sláva Pilík

Na své podzimní výstavě drobného zvířectva přišli organizátoři Svazu chovatelů Slaný s nespornou novinkou. Uspořádali chovatelskou soutěž pro děti s názvem Morče Mazlík.

A tak se kromě holubů, slepic, krůt a dalších domácích zvířat mohli lidé podívat také na roztomilá malá zvířátka, které jsou na chov velmi vděčná a právě u nich by mohly děti s touto zálibou začínat. Jak nám řekl předseda slánského svazu chovatelů pan Kučera, do soutěže se přihlásilo celkem 14 dětí, které přinesly celkem 21 nejrůznějších morčat. V soutěži byly vyhlášeny dvě kategorie - mladší děti od 3 - 8 let a starší děti od 9 - 15 let. Nejmladší chovatelkou se stala teprve tříletá Adélka Šupolová ze Slaného, které soutěžila s velkým exemplářem morčete, které se jmenovalo Kája.

Vůbec nejkrásnější morče měla na výstavě a získala první místo v kategorii od 9 let desetiletá chovatelka Magdalena Kolomazníková ze Slaného. Její medový krasavec jménem Jantar vybojoval absolutní prvenství a získal pro svou majitelku také prestižní cenu - speciální přepravu na morčata. Kromě pohárů, cen v podobě krmení pro vítěze a sladkostí, připravili organizátoři ceny pro všechny děti, které se soutěže zúčastnily. A tak si všechny odnesly čestný diplom a také sladkou čokoládu. „Chovám morčata teprve rok a máme jich už doma asi deset,“ prozradila do mikrofonu Slánských listů Magdalena Kolomazníková. A předseda slánského svazu chovatelů v závěru vyhodnocení dětské soutěže přislíbil, že by rádi uspořádali podobnou soutěž také na květnové výstavě drobného zvířectva v příštím roce.

Sláva Pilík
21. 09. 2009, 18:21


Hodnocení článku:


5 b. = skvělý  4 b. = dobrý  3 b. = ujde  2 b. = nic moc  1 b. = slabý

Počet hlasujících: 21. Čtenáři celkem udělili: 79 bodů. Průměrný počet bodů: 3.76

Komentáře:

Pokud chcete vkládat komentáře, musíte se přihlásit.

Dnes má svátek Taťána
 
NAŠE ANKETA:
Jste pro obnovení tělesných trestů ve škole?

Určitě ano
graf

43.26%

Spíše ano
graf

17.60%

Spíše ne
graf

15.21%

V žádném případě
graf

23.93%

Celkový počet hlasujících čtenářů: 3005
+-
 
Zprávičky

Založení houbařského spolku

12. 10. 2017, 12:10

Betlémské světlo

12. 10. 2017, 12:08

Tak přece demolice nebude!

12. 10. 2017, 12:01

OtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaOtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklama
© Jiří Červenka - Gelton   |   Použití materiálů jen se souhlasem provozovatele a majitele webu.   |   Webdesing: Jakub Charvát