Známá slánská restaurace Na Střelnici. Foto Libor Pošta
Jedné z nejznámějších restaurací nejen ve Slaném, ale i v širokém okolí královského města, Na Střelnici, hrozilo, že již navždy upadne v zapomnění. Ale naštěstí se tak nestane! Díky Pavlu Šteinerovi (30) se Slaňáci mohou již těšit na to, jak po poměrně dlouhé době opět vstoupí do své oblíbené restaurace.
Vzkřísit zašlou slávu této restaurace? To zní sice hezky, ale pro Pavla Šteinera by naplnění této fráze prakticky nic neznamenalo. Do restaurace Na Střelnici se rozhodl vstoupit z úplně jiného důvodu...
Pro hosty této restaurace, a zvláště pro jedlíky, je určitě skvělou zprávou to, že na „Střelně“ bude nyní působit člověk, který má patnáctileté zkušenosti z gastronomie: „Dlouhé roky, celých 15 let, jsem se v Praze pohyboval v gastronomii. Jako zaměstnanec cateringové firmy jsem postupně prošel všemi třemi restauracemi, které tato společnost provozovala, a nabyl zde bohaté zkušenosti, které chci teď zúročit jak ve své cateringové společnosti, tak především v restauraci Na Střelnici. A jak jsem ke své cateringové firmě přišel? Se svou kolegyní jsem v roce 2017 převzal tu, v které jsem dlouhá léta pracoval,“ řekl mi Pavel Šteiner v úvodu našeho setkání.
A proč se vůbec rozhodl provozovat vedle své cateringové společnosti ještě známou restauraci Na střelnici? „Víte, já jsem vždycky chtěl mít svojí restauraci, a teď se mi můj sen splnil. A navíc si myslím, že ,Střelna‘ má skvělé parametry. Jsou tam velké prostory a její zahrádka je vyhlášená. A právě díky velké skladové ploše a velké kuchyni zde budu moci vařit jídla nejen pro hosty restaurace, ale i pro catering, a protože jsem své cateringové služby přesunul z Prahy do tohoto regionu, budu moci lépe pokrýt těmito službami celou oblast Kladenska a také Kralupska, což je pro mě velmi zajímavé,“ prozradil mně Pavel Šteiner.
Dalším z důvodů, proč se Pavel Šteiner rozhodl vedle cateringových služeb provozovat i restauraci, byla narůstající poptávka po zajištění svatebních hostin: „Sice jsem byl díky propracovanému cateringu schopen zajistit všemožné pohoštění, ale neměl jsem svatebčany kam umístit. Velké a určitě pěkné prostory Na Střelnici jsou, myslím, dobrým řešením,“ svěřil se mi dále rodilý Slaňák.
Nový provozovatel restaurace Na Střelnici počítá s tím, že první hosté budou moci do ní vstoupit někdy v polovině června letošního roku a že interiér hospody, s kterým jsou Slaňáci dosti sžiti, nebude nějak zásadně měnit, ale kuchyně, včetně skladů, projde rozsáhlou rekonstrukcí. A co Šantán? „V červnu zprovozním přední část restaurace, včetně zahrádky, a Šantán otevřu po rekonstrukci až později,“ slíbil P. Šteiner, a hned přešel ke svému oboru - gastronomii: „Co se týče kuchyně, hosté si v naší restauraci pochutnají na klasických českých jídlech, kterých bude v jídelníčku kolem deseti, včetně jednoho poledního menu. Pokud bude o polední menu velký zájem, bude v menu nabídce více jídel. A dále budeme k pivu nabízet i nějaké chuťovky. Uvažuji také o tom, že v létě bychom jeden den v týdnu uzavřeli kuchyni, a ,jen‘ grilovali několik druhů masa v zahradní restauraci. Hosté se mohou těšit i na zvěřinové, či zabíjačkové hody. Na čepu budeme mít Plzeň 12° a Velkopopovický Kozel 11°.“
Pokud budete chtít získat další informace o znovuotevření slánské restaurace Na Střelnici, můžete s P. Šteinerem komunikovat prostřednictvím e-mailu: steiner@trojacatering.cz. Zajímavé informace získáte později i na webových stránkách restaurace, na nichž se momentálně pracuje.
20. 05. 2019, 13:18
Pokud chcete vkládat komentáře, musíte se přihlásit.
Určitě ano
43.06%
Spíše ano
17.75%
Spíše ne
15.28%
V žádném případě
23.92%
12. 10. 2017, 12:10
12. 10. 2017, 12:08
12. 10. 2017, 12:01