Kliknte zde
Dobrý večer, vítáme Vás na našem zpravodajském serveru.
Dnes je úterý 14. července 2020 Přesný čas: 00:00:00
Z okolí Slánska

Výtečné tankové pivo je v Knovízi možné si načepovat kdykoliv

Kliknutím zvětšit
Do pergoly knovízské restaurace si na výborné tankové pivo odskočil i Hugo Skok. Foto Libor Pošta

Pohled do zatemnělých interiérů českých restaurací s židlemi na stolech symbolizuje zcela převrácený svět českých hospod či pohostinství. I ti, kteří nedodržují pravidelní pivní režim, dobře vědí, že pochutnat si dnes na točeném pěnivém moku není úplně běžné a že pokud si chtějí piva alespoň loknout, musejí se mnohde spokojit jen s pivem v lahvích či plechovkách.

Ale ne všude jsou pivní štamgasti odkázáni jen na basy piva nebo balíky plechovek. Jsou totiž obce, v nichž si majitelé restaurací své štamgasty doslova hýčkají a dopřejí jim skvělé točené pivo v jakékoliv době, včetně té koronavirové, nebo třeba i v noci. Jednou z těchto obcí je Knovíz u Slaného, v němž se u hlavní silnice, v obecním domě, nalézá hospoda U Krkovičky. Zbyněk Štulík, provozovatel této restaurace, dal na stále častější povzdechy jeho štamgastů, kteří smutnili nad tím, že výborné tankové pivo si nemohou dopřát kdykoliv. Třeba i tehdy, když je zavřeno. A tak se rozhodl, že do pergoly restaurace umístí pivní automat, který budou mít vyznavači pěnivého moku k dispozici 24 hodin denně, a načepují z něho jak lahodné pivo z tanku, tak i poctivou pomerančovou limonádu.

A jak se takový automat obsluhuje? Na to mi odpověděl samotný provozovatel hospody U Krkovičky: „Obsluha našeho pivního automatu je poměrně jednoduchá. Před samotným čepováním piva je nutné přiložit na patřičné místo průkaz totožnosti, aby si automat ,ověřil‘, že čepující je plnoletý, a pak již stačí vhazovat jakékoliv české mince. Pokud je zákazník zrovna nemá, k dispozici je měnička. Minimálně je možné vhodit 20 Kč a vhozené mince je nutno pročepovat. Upozorňuji, že automat nevrací. Zákazník může čepovat dva nápoje najednou.“

Pivní automat v pergole hospody U Krkovičky je nyní nezvykle vytížen. Zbyněk Štulík proto své zákazníky či návštěvníky prosí, aby v této době dodržovali vládou přijatá hygienická opatření, k automatu chodili po jednom a neshlukovali se.

Hospodu U Krkovičky, která díky pivnímu automatu nabízí výtečné tankové pivo i v době koronavirové, Zbyněk Štulík provozuje již osmým rokem. „Po celou tuto dobu se snažíme naši hospodu v Knovízi všemožně zvelebovat a hostům vytvářet ty nejlepší možné podmínky. Především dbáme na co nejlepší kvalitu tankového piva, které čepujeme do půllitrů, chlazených na požadovanou teplotu ve vodní lázni,“ řekl mně Zbyněk Štulík v závěru našeho setkání, a také mě ujistil, že po znovuotevření restaurace se jeho hosté mají opravdu na co těšit.

A jak to bude později, v létě, až tato pandemie, alespoň doufejme, definitivně odezní? V létě bude již tradičně k dispozici velká zahrádka, kterou návštěvníci restaurace určitě otestují již 11. května. Hospoda U Krkovičky bude otevřena od 16.00 do 23.00, a pivní štamgasti najdou další vhodné zázemí v uzavřené venkovní pergole, kde je právě umístěn pivní automat.

Libor Pošta
08. 06. 2020, 18:18


Komentáře:

Pokud chcete vkládat komentáře, musíte se přihlásit.

Dnes má svátek Jindřich
 
NAŠE ANKETA:
Jste pro obnovení tělesných trestů ve škole?

Určitě ano
graf

44.88%

Spíše ano
graf

17.53%

Spíše ne
graf

14.32%

V žádném případě
graf

23.27%

Celkový počet hlasujících čtenářů: 1865
+-
 
Zprávičky

Založení houbařského spolku

12. 10. 2017, 12:10

Betlémské světlo

12. 10. 2017, 12:08

Tak přece demolice nebude!

12. 10. 2017, 12:01

OtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaOtevřítOtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklama
© Jiří Červenka - Gelton   |   Použití materiálů jen se souhlasem provozovatele a majitele webu.   |   Webdesing: Jakub Charvát