Pohled do interiéru Kantýny. Foto Jakub Kruliš
V pondělí 20. ledna otevřela na Londě nová provozovna s občerstvením – Kantýna Jan Kubr. Janu Kubrovi, který svou Kantýnu začátkem tohoto roku přesunul z Kynského ulice na hlavní pěší zónu ve Slaném, jsem krátce po otevření nového provozu položil několik otázek.
Představte nám, prosím, váš podnik a sortiment, který nabízíte.
Kantýna je vlastně něco mezi restaurací a prodejnou rychlého občerstvení. Za její největší přednost považuji právě rychlý výdej obědů, lahůdek a dalších pochutin. Každý den připravujeme polévku a dvě hlavní jídla. Zákazníci mají možnost odnést si oběd s sebou ve speciálním obalu, nově je možná konzumace zakoupeného jídla přímo v Kantýně. K dispozici je více než 20 míst k sezení a 10 k stání. Dále denně nabízíme čerstvé saláty, chlebíčky, obložené bagety, toasty, sladké koláče, kynuté buchty a další dobroty.
Ke konci minulého roku jste se rozhodl, že Vaši provozovnu přemístíte z Kynského do Husovy ulice? Co Vás k tomu vedlo?
Původní Kantýna byla v Kynského ulici téměř tři a půl roku. Za tuto dobu si získala slušnou základnu stálých strávníků, kteří stále přibývali. Skromné prostory obchodu už ale nezvládly uspokojit více zákazníků. Uvolněný prostor v Husově ulici nabízel nejen možnost rozšíření kuchyně a sortimentu, ale především možnost vybudovat jednoduchou jídelnu se sociálním zařízením. Velkou roli v rozhodování měla samozřejmě situovanost a skutečnost, že na Londě podobný podnik chybí. Třešničkou už je pak jen fakt, že v domě čp. 90, kde teď Kantýna sídlí, byla restaurace, jídelna či bufet bez malé výjimky vždy, a to již od roku 1848!
Do jaké míry byl tento „přesun“ náročný a co všechno to obnášelo?
Přesun, který jsme výstižně nazývali zdolávání K2, byl velice náročný. Prostory bývalé prodejny bylo zapotřebí zcela uzpůsobit potřebám restaurace, dodržet přísné hygienické předpisy, spolupracovat s úřady atd. Původní Kantýna byla navíc v provozu až do 20. prosince minulého roku, takže práce tam i v novém probíhaly současně. Ze zástěry rovnou do montérek jsem se převlékal téměř půl roku. Naštěstí mám kolem sebe přátele a rodinu, kteří mi pomáhali.
Jak rychle našli Slaňáci novou Kantýnu?
Očekávali jsme, že ze zvědavosti Slaňáci brzy přijdou, nicméně nás mile překvapilo, kolik zákazníků přišlo do Kantýny hned v první den zahájení nového provozu. Ještě více nás ovšem těší, že se k nám opakovaně vrací a v novém prostoru jim chutná.
Předpokládám, že v provozovně rychlého občerstvení zákazníci moc dlouho nečekají na jídlo, které si právě vybrali...
Přesně tak. Snažíme se o to, aby právě rychlost byla jednou z největších předností naší Kantýny. Obědy denně vydáváme už od jedenácti hodin, a to přímo v prodejně. Zákazníci pak nemusí čekat, až se jídlo připraví v kuchyni. U pultu s lahůdkami vám rádi poradíme s výběrem, nově máme v prodejně i samoobslužný pult se saláty, obloženými bagetami a sendviči pro ještě rychlejší nákup.
Co všechno dnes můžete zákazníkům nabídnout, respektive specializujete se na nějakou národní kuchyni nebo jde o jakousi „všehochuť“?
Při plánování jídelníčku se vždy snažíme volit jídla tak, aby si vybral každý. Nabízíme českou klasiku i zdravější, netradiční a mezinárodní kuchyni. Denní nabídku sestavujeme dle sezóny, počasí i nálady.
Jakým směrem se bude Kantýna ubírat? Uvažujete o nějakém rozšíření vašeho sortimentu nebo služeb?
Vedle běžného denního provozu dlouhodobě zajišťujeme občerstvení nejrůznějších veřejných i soukromých akcí a oslav. Rádi připravíme pohoštění na vaše narozeninové oslavy, svatby, vernisáže, firemní večírky a podobně. Už brzy bude zájemcům k dispozici rozvoz obědů po předchozím objednání do zaměstnání nebo až domů.
Kdy je vlastně otevřeno?
Kantýna je otevřena denně od půl osmé do čtyř hodin, a to od pondělí do pátku. Pohoštění je u nás ale možné objednat i na víkend, prázdniny a jiné dny pracovního volna.
Libor Pošta
05. 02. 2020, 16:48
Pokud chcete vkládat komentáře, musíte se přihlásit.
Určitě ano
43.07%
Spíše ano
17.74%
Spíše ne
15.28%
V žádném případě
23.91%
12. 10. 2017, 12:10
12. 10. 2017, 12:08
12. 10. 2017, 12:01