Klikněte zde
Dobré odpoledne, vítáme Vás na našem zpravodajském serveru.
Dnes je neděle 5. května 2024 Přesný čas: 00:00:00
Z okolí Slánska

Antošova krčma bude otevřena hned po Velikonocích

Kliknutím zvětšit
Zdenek Kudr (vpravo) se svým kolegou Igorem Popovičem.

Již za několik dní bude ve Slaném, v krásném Modletickém domě, nacházejícím se na rohu Vinařického a Štechovy ulice, po delší odmlce otevřena Antošova pivovarská krčma. A na co všechno se mohou hosté či návštěvníci v nově otevřených prostorách Antošovy krčmy nyní těšit? Na to jsem se ptal nového provozovatele této oblíbené slánské restaurace, pana Zdenka Kudra.

- Do různých úprav interiéru a vůbec veškerého zázemí restaurace, a následného provozování Antošovy pivovarské krčmy jste se nepustil sám, ale „šel“ jste do toho se svým dlouholetým kamarádem. Můžete nám ho ve stručnosti představit?

Ano. Jmenuje se Igor Popovič a pochází z východního Slovenska. Je vášnivým turistou, stejně jako já, a poznali jsme se před lety, kdy jsem organizoval hromadný československý velikonoční výstup na Scafell Pike, nejvyšší horu Anglie.

- Vy, stejně jako Váš kolega, nejste v restauratérské, tak ani v pivovarnické branži nějakým nezkušeným nováčkem. Můžete nám prozradit, co za vámi stojí, či co jste již dokázali zrealizovat?

Igorův životopis (pokud by jej náhodou někdy potřeboval) by se mohl pyšnit například štací u Jamieho Olivera. Momentálně stojí jako šéfkuchař za rapidně vzrůstající oblibou československé restaurace v Londýně, kterou provozuji od roku 2020. Jmenuje se Bohemia House a je v Československém Národním Domě.

Za mnou stojí existence jediného českého řemeslného pivovaru ve Velké Británii. Jmenuje se Bohem Brewery a s kolegou jsme jej založili v roce 2015. Pivovar sídlí v Londýně a patří mezi nejuznávanější producenty poctivého ležáku v zemi, kde mezi tradiční styly patří ale, IPA nebo stout. Tradiční český ležák u nás vaří český sládek na české technologii z českých surovin, podle starých českých receptur, a podle všeho jako jediný dekokční metodou.

- Neodmyslitelnou součástí areálu Modletického domu je i minipivovar. Navážete nějakou spolupráci se současným nájemcem varny v tomto domě, a tudíž budete hostům nabízet lahodný pěnivý mok z tohoto prakticky domácího pivovaru?

Samozřejmě. Jedna z píp na výčepu bude vyhrazená pivům od kluků, kteří dnes na varně vaří.

- Na jaká piva se mohou hosté Antošovy pivovarské krčmy těšit?

Na čepu budou 3 piva stálá, a to desítka Rarach, Antošův ležák a Polotmavá 13. Na dalších kohoutech potom budou rotovat Antošovy speciály, neodmyslitelně Tlustý Netopýr, Prime Crystal, ale taky sezonní záležitosti, velikonoční či vánoční piva, kyseláče.

- Velkým trumfem vaší restaurace by měla být kuchyně. Na čem všem si návštěvníci Antošovy krčmy nyní pochutnají?

Naše kuchyně nebude nijak složitá. Nemyslím si, že v hospodě, jako je Antoš, je to potřeba. Jedná se o jednoduchou československou klasiku. Poctivou a domácí. V zásadě obdoba našeho londýnského konceptu. Pyšníme se tím, že si kromě chleba všechno vyrobíme sami. Ne, že bychom chleba neuměli, ale není to ekonomické a pekaři to umí líp…

- V dnešní době návštěvníci restaurací zásadním způsobem řeší to, zda nabízené pokrmy jsou pro ně cenově dostupné. Berete to na zřetel?

To rozhodně, v rámci možností, které nám dává trh. Cena finálního produktu se vždy musí odvíjet od ceny vstupních surovin, režijních nákladů (nájem, energie, mzdy, marketing atd.) a požadovaného zisku, což je zásadní. Variabilita zisku i nákladů je zřejmá. Jinak budete kalkulovat při obědovém menu, kdy máte hotovky navařené, zákazník přijde, dá si polévku, hlavní jídlo a za půl hodiny chce být zpátky v práci, a jinak večer, kdy si lidi přijdou posedět, popovídat, vyberou si z a la carte menu a očekávají spíše kvalitní servis a příjemné prostředí, než rychlost a jednoduchost závodní jídelny. Obecně jsem přesvědčený, že “vyrazit si na večeři” se zejména kvůli covidu a momentální energetické krizi stále více stává spíše výjimečnou příležitostí. Uvidíme, co bude dál.

- Chcete hotová jídla i rozvážet?

Určitě bychom rádi v budoucnu tuto službu zavedli. Nemělo by to trvat dlouho.

- Interiér Antošovy krčmy doznal určitých změn. Jakých?

Rozhodli jsme se změnit barevné schéma interiéru a také výzdoba na stěnách bude více stylová. Tady bych moc rád poděkoval Milanovi a Tomášovi z černokosteleckého pivovaru, kteří nám s výzdobou interiéru výrazně pomohli.

- Bude nějaký prostor v Antošově krčmě vyhrazen a náležitě vybaven pro různé společenské nebo i firemní akce?

Jistě. Členitost interiéru k tomu přímo vybízí. V zásadě máme kromě samotného výčepu tři oddělené prostory, z nich každý se dá samostatně využít pro soukromé akce. Nezapomeňte, že v podzemí je také možné využít sklep, který je připravený hostit řízené ochutnávky Antošových piv. Jednou z marketingových snah bude nabídka pro korporátní klienty k umístění jejich eventů u nás v Krčmě. A od řady z nich už máme předběžný příslib.

- Takže já věřím, že Antošova pivovarská krčma se ve Slaném rovněž stane i hojně navštěvovaným kulturním stánkem...

To jste mi nahrál. Ano, máme to v plánu. Salonek ve sklepních prostorách je k tomu ideálně uzpůsobený, s podiem v čele. Je to jen otázka kvalitního nazvučení. S kapacitou cca 40 lidí bychom zde rádi dali prostor zejména folkovým písničkářům. S řadou z nich už jsme domluvení, jen dohodnout termín. Vyloučen není ani hospodský kvíz, open mic nebo stand-up comedy night.

Druhým využitím tohoto salonku bude projekce významných sportovních událostí na plátno. K dispozici budeme mít všechny sportovní kanály O2 TV, takže se máte na co těšit.

- Kdy budete otvírat?

Datum otevření bylo stanoveno na úterý 11. dubna, tedy hned po Velikonocích.

Libor Pošta
27. 03. 2023, 12:30


Komentáře:

Pokud chcete vkládat komentáře, musíte se přihlásit.

Dnes má svátek Radoslav
 
NAŠE ANKETA:
Jste pro obnovení tělesných trestů ve škole?

Určitě ano
graf

43.25%

Spíše ano
graf

17.57%

Spíše ne
graf

15.28%

V žádném případě
graf

23.90%

Celkový počet hlasujících čtenářů: 3050
+-
 
Zprávičky

Založení houbařského spolku

12. 10. 2017, 12:10

Betlémské světlo

12. 10. 2017, 12:08

Tak přece demolice nebude!

12. 10. 2017, 12:01

OtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaOtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklama
© Jiří Červenka - Gelton   |   Použití materiálů jen se souhlasem provozovatele a majitele webu.   |   Webdesing: Jakub Charvát