Klikněte zde
Dobré odpoledne, vítáme Vás na našem zpravodajském serveru.
Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024 Přesný čas: 00:00:00
Z okolí Slánska

Rony Tauš věří, že se Slaný zachrání

foto
Bude se Rony Tauš na jaře radovat z výsledků svého mužstva? Foto Zdeněk Tvrdek

Po podzimní sezóně je fotbalový nováček I.A třídy, SK Slaný, ve své skupině šestnácti účastníků na 14. místě. Z takového výsledku nemohou mít radost jak hráči tak především trenéři. Zeptali jsme se hlavního trenéra Ronyho Tauše:

- Čím to, že je SK Slaný po podzimu na sestupovém místě?

Příčin je víc. Po postupu z I.B třídy do vyšší soutěže spíš než posíleno bylo mužstvo oslabeno. Odešlo nebo kvůli zdravotním problémům přestalo hrát 7 hráčů ze 14 ti členného kádru, který I.B. třídu vyhrál. Přišli Průcha z Tuřan a Sedláček z Vraného, ten ale kvůli zranění odehrál jen půl sezóny. Vydra z Kladna a Arlt z Tuchlovic rovněž laborují se zraněním. Zákonitě jsme proto celek doplnili dorostenci.

Mužstvo až na několik jednotlivců tvoří mladí hráči, kteří nemají s I.A třídou zkušenosti. V podzimních kláních jistě nějaké získaly, proto věřím, že se naše hra zlepší. Je potřeba přidat na tvrdosti, důrazu, nebát se vystřelit. Značným oslabením byl odchod střelce Mrštiny do divizního Králova Dvora, který v minulé postupové sezóně sehrál 36 přátelských a mistrovských utkání v nichž dal 37 branek.

- Zisk 9 bodů po podzimu je opravdu málo. To byla hra mužstva tak špatná?

Nepovedl se nám začátek, od toho se to možná odvíjelo. Z technických důvodů jsme první „domácí“ utkání se Zdicemi hráli na umělé trávě v Kladně a remizovali 0:0. Mám za to, že hrát ve Slaném zápas bychom vyhráli. Za týden na to prohráli v Měchenicích 0:2 i když jsme měli víc ze hry. Takových zápasů bylo víc. Třeba v Nelahozevsi podlehli 0:5 a byť se to zdá neuvěřitelné, měli jsme po celý zápas značnou převahu. Do stavu 0:0 a 0:1 jsme třikrát nastřelili tyč a kromě toho ještě měli čtyři vyložené příležitosti. Druhý poločas se hrál na jejich půli, přitom jsme ho prohráli 0:3. Nekoncentrovanost v obraně, malý důraz a střelecká neschopnost zavinily, že nám domácí z brejků dali pět branek.

- Je naděje na záchranu?

Předpokládáme, že z obou soutěží I.A třídy Středočeského kraje sestoupí po třech mužstvech. Na třináctou již nesestupovou příčku, patřící Hořovicím, ztrácíme 4 body. V posledním utkání podzimu v Hořovicích jsme vyhráli, což je povzbudivé. Při nejmenším bychom si s nimi chtěli místo vyměnit a tím se zachránit.

- Záchrana ale nepřijde sama. Co pro ni udělat?

Velmi bude záležet jak se hráči na jarní sezónu připraví. V tomto směru jsem zatím zklamaný, účast na trénincích není dobrá. (Rozhovor uskutečněn 5.2. t.r. Pozn. autora.) Zimní přípravu jsme zahájili 19. ledna. Trénujeme čtyřikrát týdně. V úterý večer běháme, čtvrtky jsou určeny pro přípravné zápasy, pokračujeme v sobotu i neděli. 

- Není to moc na hráče – amatéry, mající rodinné starosti a povinnosti v zaměstnání?

Jednoduché to není, ale takovéto tréninkové dávky jsou pro celek hrající I. A třídu nutností. Naši hráči jsou většinou svobodní, takže starosti o rodinu nemají. Chtějí-li se na utkání dobře připravit, ve hře zdokonalit, zachránit pro Slaný vyšší soutěž musí na sobě poctivě pracovat.

 - Bude mužstvo pro jarní boje posíleno?

Pokud vím, něco je v jednání ale velké iluze si nedělám. Nejsme tak bohatí abychom si mohli koupit dva, tři dobré zkušené hráče, které bychom moc potřebovali. O jednom přece jen vím. Zrovna před chvílí mě volal Bobeš Mrština, že by se rád vrátil. Ne, že by se mu v divizním Králově Dvoře nedařilo, ale přece jen čtyřikrát dojíždět do Berouna a ještě o víkendu na mistrovský zápas se líbit nemusí. Navíc má ve Slaném v mužstvu plno kamarádů.

- Kdy začne jarní sezóna a jaký soupeř SK Slaný na úvod čeká?

Šestnáctého března hrajeme ve Zdicích, které jako my jsou rovněž nováčkem soutěže. Bude to velmi těžký boj. Za týden na to hostíme Měchenice. Věřím, že na jaře budeme podávat lepší výkony a že naši fanoušci budou ze hřiště odcházet spokojenější.

Zdeněk Tvrdek
26. 02. 2008, 20:39


Hodnocení článku:


5 b. = skvělý  4 b. = dobrý  3 b. = ujde  2 b. = nic moc  1 b. = slabý

Článek ještě nebyl hodnocen

Komentáře:

Pokud chcete vkládat komentáře, musíte se přihlásit.

Dnes má svátek Oto
 
NAŠE ANKETA:
Jste pro obnovení tělesných trestů ve škole?

Určitě ano
graf

43.32%

Spíše ano
graf

17.56%

Spíše ne
graf

15.18%

V žádném případě
graf

23.94%

Celkový počet hlasujících čtenářů: 3024
+-
 
Zprávičky

Založení houbařského spolku

12. 10. 2017, 12:10

Betlémské světlo

12. 10. 2017, 12:08

Tak přece demolice nebude!

12. 10. 2017, 12:01

OtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaOtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklama
© Jiří Červenka - Gelton   |   Použití materiálů jen se souhlasem provozovatele a majitele webu.   |   Webdesing: Jakub Charvát