Klikněte zde
Dobré odpoledne, vítáme Vás na našem zpravodajském serveru.
Dnes je sobota 20. dubna 2024 Přesný čas: 00:00:00
Z okolí Slánska

VIDEO: Slánští fotbalisté převálcovali poslední Klecany

Kliknutím zvětšit
Hadrika (v červeném dresu) právě střílí první gól Slaného do sítě Klecan. Foto Sláva Pilík

Již podruhé v této sezóně se slánští fotbalisté střetli v 1.A třídě s celkem, který loni ve Slaném potvrdil svůj postup z I.B třídy vítězstvím 1:2 nad domácím celkem. Jako výraz své převahy tehdy hosté demonstrativně předali předsedovi slánského klubu, pytel soli, což jistě neznamenalo, aby si zrovna domácí osladili život. V nové soutěži I. A třídy ale na podzim Slaný v Klecanech vyhrálo 4:1 a v sobotu 30. dubna stejného soupeře rozprášilo šestigólovým přídělem. A tak předseda Hořejší nelenil a předsedovi klecanského klubu, který se nyní potácí nad propastí sestupu, předal kolotoč pro křečky s tím, aby se trénovali běh zpět do I.B třídy.

O to, aby tato humorná scénka mohla vzniknout, se ovšem v zápase museli zasloužit domácí fotbalisté. Bodovat bylo potřeba, protože v minulém kole Slaňáci prohráli až příliš vysoko ve Lhotě 0:4. Hosté, přestože jsou v pásmu sestupu, byli od začátku vyrovnaným soupeřem a měli i několik dobrých šancí. Po první čtvrthodině to bylo bez branek a na trávník se spustil déšť. Na tom se lépe pohybovali lehkonozí domácí hráči a po jedné z dobrých akcí sice 23. minutě na hranici vápna trochu podklouzl Hadrika, ale v pádu usměrnil svou střelu přesně k tyči Kremínovy branky - 1:0. O pět minut později mohli hosté vyrovnat, ale tváří v tvář Cílkovi šanci spálili. O deset minut později přišla první z parád výborně hrajícího Mrštiny, který střelou jak z Ligy mistrů z trestného kopu přesně trefil šibenici - 2:0. V poslední minutě prvního poločasu si pak naběhl na polovysoký prudký centr z levé strany a v pádu parádní rybičkou hlavou zavěsil potřetí - 3:0.

Druhý poločas utkání začal dvěmi vyloženými šancemi hostů. Při té první ale zcela sami před Cílkem netrefili bránu a druhou šanci Cílek znovu zcela sám proti střelci hostí konečky prstů vytěsnil mimo tyče. Ihned poté měli vynikající šanci domácí hráči, ale na druhé straně zaúřadoval rovněž brankář, tentokrát Kremín z Klecan. S přibývajícími minutami a po několika zahozených šancích na obou stranách upadla hra na dlouhé minuty do průměru a jakoby oba týmy byly s výsledkem spokojeny. To se ovšem nelíbilo slánskému Hrdličkovi. V 75. minutě nejlépe vyskočil na centr z pravé strany a hlavou poslal míč počtvrté do sítě bezmocného klecanského brankáře - 4:0. Slánští fotbalisté měli dobrý závěr a přidali další branky. V 87. minutě po akci celého útoku dorážel zblízka Mrština, dočkal se tak hattricku a Slaný vedlo 5:0. Minutu před koncem utkání se na rohu velkého vápna dostal k míči Hrdlička, výborně zaměřeným lobem parádně přehodil Kremína a uklidil míč do sítě pošesté - 6:0.

SK Slaný - Cílek - Čablík, Majtaník, Hrdlička, Kozák, urban, Tauš, Mrština, Hadrika, Kostovčík, Zíma. Střídali Vimr a Landvojtovič. Trenér Grabmüller.

Sláva Pilík
02. 05. 2011, 12:52


Komentáře:

Pokud chcete vkládat komentáře, musíte se přihlásit.

Dnes má svátek Alexandra
 
NAŠE ANKETA:
Jste pro obnovení tělesných trestů ve škole?

Určitě ano
graf

43.33%

Spíše ano
graf

17.58%

Spíše ne
graf

15.16%

V žádném případě
graf

23.93%

Celkový počet hlasujících čtenářů: 3021
+-
 
Zprávičky

Založení houbařského spolku

12. 10. 2017, 12:10

Betlémské světlo

12. 10. 2017, 12:08

Tak přece demolice nebude!

12. 10. 2017, 12:01

OtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaOtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklama
© Jiří Červenka - Gelton   |   Použití materiálů jen se souhlasem provozovatele a majitele webu.   |   Webdesing: Jakub Charvát