Klikněte zde
Dobrý den, vítáme Vás na našem zpravodajském serveru.
Dnes je pátek 26. dubna 2024 Přesný čas: 00:00:00
Z okolí Slánska

Slaný získalo statut plochodrážního centra mládeže

Slánská plochá dráha se může v posledních létech pochlubit dobrými výsledky ve výchově plochodrážního potěru. Tato činnost byla po zásluze oceněna tím, že pro období let 2009 - 2012 získalo Slaný od Autoklubu České republiky statut Sportovního centra mládeže, které dosud bylo v Praze. Centrum povede předseda klubu Speedway Slaný Petr Křikava a v druhé polovině ledna již proběhlo týdenní soustředění jezdců v Liberci.

O mládež je ve Slaném dobře postaráno, klub má ale těžkou hlavu z blížící se sezóny, jelikož na ni potřebuje sehnat asi dva milióny korun, aby mohl také pokračovat v tradici své účasti v extralize dospělých. „Vědomi si blížícího se zahájení sportovní sezóny, snažíme se sehnat chybějící finanční prostředky. Stále ještě nevíme, které soutěže obsadíme a zdali vůbec budeme mít extraligu dospělých,“ prozradil Slánským listům předseda klubu.

Ročně na celou sezónu potřebuje slánský plochodrážní klub asi 2,1 miliónu korun a zatím má jistou asi polovinu. Velkou ztrátou v této oblasti je odstoupení hlavního mosteckého sponzora, který ještě loni přispíval půl milionem korun. Jak říká Petr Křikava, není také po nedávných krajských volbách ještě jasné, zdali budou k dispozici dotace, které dosud dostával klub z krajského úřadu. Přesto Petr Křikava věří, že se přes složitou situaci podaří finance na sezónu zajistit. „Výbornou spolupráci máme také s městem, které nás nikdy nenechalo na holičkách,“ vyjádřil se Křikava. Předseda by také rád poděkoval všem, kteří pomáhali v minulé sezóně i těm, kteří jsou připraveni pomoci i v té letošní. Situace v klubu není podle jeho slov sice zrovna růžová, ale přesto Slaný zůstává, i díky své kvalitní práci s mládeží, důležitým střediskem plochodrážního sportu.

Další novinkou do budoucích let je také informace, že by se ve Slaném mohlo konat v roce 2010 oficiální mistrovství světa juniorů v kategoriích 125 a 250 ccm. Slánský klub v jeho kandidatuře u Mezinárodní motocyklové federace podporuje UEM, tedy evropská motocyklová federace, což při jednání s Petrem Křikavou potvrdil její předseda Grodzki. Přidělení centra mládeže právě Slanému je vítězstvím slánské plochodrážní diplomacie. Slánský klub také chce oslovit další zájemce z řad dětí od 9 let, které by se rády věnovaly tomuto motocyklovému sportu. Kluci i dívky se mohou hlásit u Petra Křikavy na telefonu 777 988 330. Jak říká předseda klubu, je velkou výhodou, že slánský klub má již osm motorek o obsahu 125 ccm, které může pro mladé naděje zapůjčovat.

Sláva Pilík
06. 02. 2009, 23:09


Hodnocení článku:


5 b. = skvělý  4 b. = dobrý  3 b. = ujde  2 b. = nic moc  1 b. = slabý

Počet hlasujících: 1. Čtenáři celkem udělili: 3 bodů. Průměrný počet bodů: 3

Komentáře:

Pokud chcete vkládat komentáře, musíte se přihlásit.

Dnes má svátek Jaroslav
 
NAŠE ANKETA:
Jste pro obnovení tělesných trestů ve škole?

Určitě ano
graf

43.29%

Spíše ano
graf

17.58%

Spíše ne
graf

15.18%

V žádném případě
graf

23.95%

Celkový počet hlasujících čtenářů: 3031
+-
 
Zprávičky

Založení houbařského spolku

12. 10. 2017, 12:10

Betlémské světlo

12. 10. 2017, 12:08

Tak přece demolice nebude!

12. 10. 2017, 12:01

OtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaOtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklama
© Jiří Červenka - Gelton   |   Použití materiálů jen se souhlasem provozovatele a majitele webu.   |   Webdesing: Jakub Charvát