Klikněte zde
Dobrý den, vítáme Vás na našem zpravodajském serveru.
Dnes je pátek 26. dubna 2024 Přesný čas: 00:00:00
Z okolí Slánska

Diplomacie Hrdlíva byla úspěšnější než slánská

Kliknutím zvětšit
Nakonec si sekretář Sokola Hrdlív Jaroslav Gaži a předseda STK OFS Kladno Josef Havlík podali ruce. Do okresního přeboru postupuje Hrdlív. Foto Zdeněk Tvrdek

Napsali jsme v minulých Slánských listech, že v Hrdlívě po zápase s Neuměřicemi panovala v táboře domácích nálada „pod psa.“ Což byla pravda, protože remízou 1:1 si Hrdlív uzavřel cestu do okresního přeboru.

Jenže jeden míní a Odvolací a revizní komise Českomoravského fotbalového svazu mění. Jako ve westernu V pravé poledne komise na poslední chvíli před losováním okresních soutěží rozhodla, že účastníkem přeboru Kladenska a Slánska nebude SK Slaný B, který na hřišti získal nejvíc bodů ale Sokol Hrdlív. Skončila tak dlouhá kauza, kdy se rozhodnutí kontumovat čtyři utkání „béčka“ Slaného a znovu body vrátit měnilo jako letošní proměnlivé počasí.

Na začátku bylo upozornění na start čtyř hráčů z první soupisky „áčka“ Slaného za rezervu v utkání 7. kola III. třídy proti Hrdlívu, které Slaný vyhrál 2:1. Slaný později dodalo na OFS Kladno novou soupisku, schválenou a potvrzenou krajským svazem. VV OFS od původní kontumace upustil, klubu byla udělena jen pořádková pokuta. Jako důvod změny bylo ve slánské žádosti na soupisce uvedeno, že jeden hráč „áčka“ pracuje v zahraničí a další je dlouhodobě zraněný. Ten ale v inkriminovaném utkání nastoupil. Rezervě Slaného bylo vráceno 12 bodů, čímž se opět dostala na první místo, které si udržela do závěru soutěže. V posledním utkání vyhrála v Černuci 2:1.

Spokojeně jeli slánští domů, přesvědčeni, že postupují do přeboru. Jenže neúnavný Jaroslav Gaži, sekretář Hrdlíva se do poslední chvíle nevzdal. Za pomoci právníka sepsal výbor patřičné odvolání proti navrácení bodů Slanému, které adresoval nikoliv kováříčkovi ale rovnou kováři. Potom telefonickými dotazy neustále bombardoval nejvyšší orgán kdy bude mít komise schůzi a projedná jejich odvolání. Když se dozvěděl, že v pátek 17. července sedl spolu s předsedou oddílu Liborem Žabkovským do auta a rozjeli se do Hradce Králové kde se jednání Odvolací a revizní komise ČMFS zúčastnili. (Podle Gažiho místo v autě nabídli i předsedovi SK Slaný aby s nimi rovněž jel. Ten ale neměl zájem).

Komise vrcholného fotbalového orgánu vyslechla jak zástupce Hrdlíva tak Petra Blažeje, místopředsedu OFS Kladno, který obhajoval kladenské rozhodnutí. Potom po krátké poradě rozhodla, že způsob změny soupisky, jak ji učinil slánský klub je nepřípustný. Slánští definitivně ztratili 12 bodů; 3 body naopak vedle Hrdlíva přibyly na konto mužstev Klobuk, Žižic a Černuce. Tím pádem se stal vítězem III. třídy, skupiny B, Sokol Hrdlív.

V tomto vleklém případě nakonec zvítězila ani ne spravedlnost ale větší, vytrvalejší diplomacie hrdlívských v čele s Jaroslavem Gažim.

Zdeněk Tvrdek
03. 08. 2009, 16:50


Hodnocení článku:


5 b. = skvělý  4 b. = dobrý  3 b. = ujde  2 b. = nic moc  1 b. = slabý

Počet hlasujících: 4. Čtenáři celkem udělili: 11 bodů. Průměrný počet bodů: 2.75

Komentáře:

Pokud chcete vkládat komentáře, musíte se přihlásit.

teri - 13. 08. 2009, 09:03:50
Diplomacie Hrdlíva .........
Pane Turek, Vůbec není rozhodující kdo v uvedené kauze zvítězil a nebo ,ke komu máme větší simpatie.V žádném případě nelze s poslední větou a konstatováním, pane redaktore možné souhlasit .Protože,kdyby nezvítězila spravedlnost a regule a řády ČMFS ,tak by to bylo potom jak ?Z jiného soudku je,že se uvedená kauza časově táhla a rozhodla v na poslední chvíli. (teri)

Dnes má svátek Jaroslav
 
NAŠE ANKETA:
Jste pro obnovení tělesných trestů ve škole?

Určitě ano
graf

43.29%

Spíše ano
graf

17.58%

Spíše ne
graf

15.18%

V žádném případě
graf

23.95%

Celkový počet hlasujících čtenářů: 3031
+-
 
Zprávičky

Založení houbařského spolku

12. 10. 2017, 12:10

Betlémské světlo

12. 10. 2017, 12:08

Tak přece demolice nebude!

12. 10. 2017, 12:01

OtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaOtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklama
© Jiří Červenka - Gelton   |   Použití materiálů jen se souhlasem provozovatele a majitele webu.   |   Webdesing: Jakub Charvát