Klikněte zde
Dobrý den, vítáme Vás na našem zpravodajském serveru.
Dnes je sobota 20. dubna 2024 Přesný čas: 00:00:00
Z okolí Slánska

VIDEO: Fotbalisté SK Slaný deklasovali první Tuchlovice

Kliknutím zvětšit
Fotbalisté SK Slaný se ve vítězném utkání nad prvními Tuchlovicemi čtyřikrát takto radovali. Foto Jan Pilík

Za tónů zcela nové hymny klubu SK Slaný, kterou pro něj složila slánská kapela Totální nasazení, nastoupili domácí fotbalisté proti největším favoritu I.A třídy skupiny A v kopané TJ Tuchlovice. Proti prvnímu celku dosavadní tabulky jim jistě nemohla stačit jen „totální hudba“, ale na hřiště museli jít a vydržet skutečně s totálním nasazením po celých devadesát minut. Přesně tento přístup se slánským fotbalistům vyplatil, jelikož o svém vítězství rozhodli až v posledních dvaceti minutách.

Zpočátku hrály oba týmy při vědomí síly soupeře opatrně. Také hosté mohli mít totiž z domácích respekt, vždyť SK Slaný jde v posledních kolech od vítězství k vítězství. Domácí prostředí velelo slánským hráčům útočit, ale první příležitosti měli hosté. Z nich ta ve 12. minutě, kdy po dlouhém autu mířil Kedroň obloučkem těsně nad břevno byla velmi nadějná. Výkon Slaného působil sympaticky a nadějně, ale vítr z plachet vzala v 15. minutě pěkná rychlá akce soupeře po levé straně. Lehký centr obránci trochu podcenili a tuchlovický Jalaghonia šikovně přehodil opatrně vybíhajícího domácího brankáře - 0:1.

Po celou první půli se Slánští snažili zatlačit hosty do defenzívy, ve 28. minutě měli velmi dobrou šanci, ale prudká střela Hořejší šla mimo. Dobře po pravé straně často pronikal Vimr, ovšem brankář hostí i jeho centry dokázal řešit. Domácím zatrnulo ve 36. minutě, kdy se zrodila znovu akce ne nepodobná té gólové z první čtvrthodiny. Tentokrát se k míči ve vápně po centru z levé strany dostal osamocený Fitko. Nezamířil ale přesně a brankář Scheiner reflexivně nohama míč vyrazil. Minutu poté výborně střílel slánský Urban, ale jeho střela jen olízla pravou tyč branky. Těsně před hvizdem poloviny utkání se dostal po dalším průniku Vimra do slibné šance Hořejší, ale jeho prudká točená střela těsně před levou tyčkou vylétla znovu mimo.

Jedním z důležitých momentů zápasu byl začátek druhé půle. Hned z prvního vážnějšího útoku ve 46. minutě již unikal Hořejší sám na brankáře, když byl stržen již bezmocným Nejedlým. Hráč hostí obdržel zaslouženě červenou kartu a hosté museli dohrávat o deseti. Dlouho se zdálo, že jejich dosud pevná obrana domácímu tlaku odolá, slánský trenér také posílil útočnou vozbu zařazením čerstvého Čablíka a slánské útoky začaly nabývat na intenzitě. V 73. minutě se obranou hostí proháčkoval Hadrika, přihrávkou nakrátko našel na malém vápně volného Hořejšího a ten lehkou střelou z první vyrovnal stav utkání na 1:1. Již po třech minutách viděli diváci nádhernou akci Hrdličky, který dlouhou kolmou přihrávkou našel na hranici vápna rozběhlého Urbana, který rutinně podél brankáře ke vzdálenější tyči poslal Slaný do vedení - 2:1.

Hosté byli ze změny stavu utkání hodně otřeseni, Slaný ale trochu polevilo ve svých útočných snahách a nejlepší útočník Tuchlovic Jalaghonia měl dvě za sebou jdoucí šance. Sám proti obraně však v dobré pozici nejdříve nastřelil brankáře a pak se kličkami nedokázal mezi obránci prosadit. Domácí již byli pány na hřišti a v 83. minutě to dokumentovali opakování dobré spolupráce po ose Hadrika - Hořejší a střelec domácího týmu podél brankáře našel pro míč místečko vedle pravé tyčky - 3:1. Čtvrtou branku pak přidal střídající Čablík, jemuž v 89. minutě předložil míč jako na podnose Urban, když předtím sebral míč chybujícímu Vaiglovi - 4:1.

Vysoká porážka byla pro dobře hrající hosty poměrně krutá, ale domácí si tři body za svou útočnou hru i stálou vůli po vítězství zasloužili.

Sestava SK Slaný: Scheiner - Cimrman, Hrdlička, Hořejší, Vimr, Urban, Tauš, Mrština, Hadrika, Hafenrichter, Landvojtovič - střídali Čablík, Kozák, Zíma. Trenér Grabmüller.

Sláva Pilík
04. 10. 2010, 18:16


Komentáře:

Pokud chcete vkládat komentáře, musíte se přihlásit.

Dnes má svátek Alexandra
 
NAŠE ANKETA:
Jste pro obnovení tělesných trestů ve škole?

Určitě ano
graf

43.33%

Spíše ano
graf

17.58%

Spíše ne
graf

15.16%

V žádném případě
graf

23.93%

Celkový počet hlasujících čtenářů: 3021
+-
 
Zprávičky

Založení houbařského spolku

12. 10. 2017, 12:10

Betlémské světlo

12. 10. 2017, 12:08

Tak přece demolice nebude!

12. 10. 2017, 12:01

OtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaOtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklama
© Jiří Červenka - Gelton   |   Použití materiálů jen se souhlasem provozovatele a majitele webu.   |   Webdesing: Jakub Charvát