Klikněte zde
Dobrý večer, vítáme Vás na našem zpravodajském serveru.
Dnes je pátek 19. dubna 2024 Přesný čas: 00:00:00
Z okolí Slánska

VIDEO: Slánští fotbalisté konečně na jaře zabrali

Kliknutím zvětšit
Dominik Tauš (Slaný) zvyšuje z penalty na 3:1.

Po dvou jarních porážkách klesli na podzim úspěšní fotbalisté SK Slaný v tabulce 1.A třídy o několik příček a vidina medailového umístění se jim hodně vzdálila. Podobně jako na podzim po čtyřech úvodních porážkách se tentokrát zvedli dříve a znovu vysokým vítězstvím. Loni to „odnesl“ Milín sedmigólovou porážkou, letos v domácím prostředí nadělil SK Slaný „pětku“ hostům z Nové Vsi pod Pleší.

Úvod zápasu vysokému skóre ale nenasvědčoval. Domácí fotbalisté hráli příliš vlažně a soupeř ze spodních pater tabulky celkem v pohodě hrál vyrovnanou partii. Podobně to bylo i se střeleckými šancemi, z nichž ale přece jen lepší byla ta slánská. Mrština ale ve 3. minutě přestřelil branku hostí. Změna skóre nastala poměrně neočekávaně v 17. minutě. Chybnou rozehrávku soupeře na půlce hřiště vystihl Tauš, předal Hořejšímu a ten poslal Hadriku k úniku před brankáře hostí Klimka - 1:0. Domácí se ale neradovali dlouho. Po centru z trestného kopu hosté přinutili domácí obránce nepřesně hlavičkovat, míč se dostal v situaci zavánějící postavením mimo hru k hostujícímu Petrákovi a ten napodobil slánského Hadriku - 1:1. Vyrovnání znamenalo ještě vágnější hru odehrávající se hlavně kolem středového kruhu a kvalita hry notně upadla. Naštěstí pro oko diváka přišla akce jak z partesu, když domácí utekli po pravé straně Mrštinou a jeho centr usměrnil do sítě znovu Hadrika - 2:1. To se stalo ve 37. minutě, když dvě minuty předtím všem domácím příznivcům zatrnulo v šanci hostí, ke které se dostali po snad třímetrovém neodmávaném postavení mimo hru.

Ve druhém poločase se již tradičně více otřásala jižní branka slánského hřiště, na kterou útočili domácí. Již z prvního útoku byl sražen v pokutovém území domácí Hrdlička a Tauš neomylně šanci na třetí gól z penalty proměnil - 3:1. Po třetí brance začali domácí předvádět konečně tak dobrou hru jako doma na podzim a hosté neměli sílu nějak výsledek korigovat. Slánští fotbalisté měli několik dobrých šancí, v nichž byli nepřesnými aktéry Hořejší, Urban i Hrdlička, ale dalších gólů se diváci přece jen dočkali. Právě nejlepší střelec Slaného Jakub Hořejší se prosadil v 73. minutě, kdy rychlou kličkou zcela vyřadil bránícího hráče a střelou mezi jeho nohy i nohy za ním skrytého brankáře dal čtvrtý gól - 4:1. Pátou branku pak zaznamenal v zápase s velkým přehledem hrající Mrština, který se dostal k odraženému míči po střele Čablíka a přesnou ranou rozvlnil síť za zády Klimka - 5:1.

Slánský tým měl v dalším kole přestávku, jelikož Milín odstoupil ze soutěže a 16. dubna hostil na svém hřišti tým zvučných jmen bývalých reprezentantů a nadějných mladíků - vedoucí tým soutěže SK Černolice.

Sestava SK Slaný: Cílek – Zíma, Majtaník (C), Kostovčík, Kozák – Mrština, Urban, Tauš (75.Vimr), Hrdlička (84.Dragoun) – Hořejší, Hadrika (70.Čablík). Trenér Grabmüller.

SK Slaný - Sokol Nová Ves pod Pleší 5:1 (2:1)

Sláva Pilík
05. 04. 2011, 21:25


Komentáře:

Pokud chcete vkládat komentáře, musíte se přihlásit.

Dnes má svátek Marcela
 
NAŠE ANKETA:
Jste pro obnovení tělesných trestů ve škole?

Určitě ano
graf

43.33%

Spíše ano
graf

17.58%

Spíše ne
graf

15.16%

V žádném případě
graf

23.93%

Celkový počet hlasujících čtenářů: 3021
+-
 
Zprávičky

Založení houbařského spolku

12. 10. 2017, 12:10

Betlémské světlo

12. 10. 2017, 12:08

Tak přece demolice nebude!

12. 10. 2017, 12:01

OtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaOtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklama
© Jiří Červenka - Gelton   |   Použití materiálů jen se souhlasem provozovatele a majitele webu.   |   Webdesing: Jakub Charvát