Klikněte zde
Dobré ráno, vítáme Vás na našem zpravodajském serveru.
Dnes je pátek 29. března 2024 Přesný čas: 00:00:00
Z okolí Slánska

VIDEO: Ve Slaném slavily postup Klecany

foto
Fanoušci v ochozech slaví. Foto Sláva Pilík

Pouze fotbalisté SK Slaný mohli ještě lídru I.B třídy Sokolu Klecany znepříjemnit jeho cestu za vítězstvím a postupu do vyšší soutěže. I proto se tři kola před závěrem soutěže očekával v sobotu na slánském stadionu dobrý fotbal. A hlavně s tajnou nadějí slánských příznivců, že domácí nad největším rivalem vyhrají a v následujících dvou kolech klecanský favorit třeba zaváhá.

Hosté ale byli proti tomu a mohli se spolehnout nejen na velmi dobrou hru zadních řad a bystré útočníky, ale také na ne příliš početnou, ovšem o to hlučnější ve vší slušnosti fandící partu svých příznivců. Ti po celých devadesát minut hnali své oblíbence za jistotou postupu a podporovali je i v těžkých chvílích těsně před koncem zápasu, kdy měli hosté na krku možná i ztrátu všech bodů.

Po většinu zápasu ale hosté kontrolovali hru. Domácí sice měli v úvodní desetiminutovce mírnou převahu a také dvě šance, z nichž ta Hadrikova byla velmi dobrá, ale míč do klecanské sítě nezamířil. To se naopak stalo na druhé straně. Nejdříve ve 12. minutě rychlým průnikem po levé straně pokutového území a nepříjemnou střelou z úhlu vystrašil slánského Sábla hostující Rybecký. Domácí brankář ale chytil. Již o minutu později si Rybecký ale znovu zaběhl za slánskou obranu, obešel obránce a když si počkal na vhodnou chvilku, přesnou střelou kolem Sábla poslal Klecany do vedení - 0:1.

Od té chvíle Slánští jakoby ztratili aktivitu, najednou potřebovali dát branky dvě a pečlivá obrany hostů jim toho příliš nedovolovala. Do konce první půle se tak do vyložené šance nedostali.

Podobně začal i druhý poločas, hosté sebevědomě vysílali dlouhé míče na své rychlíky Rybeckého s Pfeiferem, domácí se dostávali na dohled klecanské branky spíše postupným útokem. Už v prvním poločase se trochu stáhl na levé straně z křídla Husárek a tím také utrpěla domácí ofenzíva. Naopak se postupně rozehrál pravý křídelní útoční Vimr a začal často a hodně zatápět hostující obraně.

Když už Slánští začali nalézat okénka v obraně hostů, ti udeřili podruhé. Po dlouhém centru ze zálohy zpracoval míč Rybecký, vybídl po pravé straně do pokutového území Pfeifera a ten prudkou střelou poslal míč, na který si pravděpodobně Sábl konečky prstů sáhl, do slánské sítě podruhé - 0:2.

Slánští ale nesložili zbraně. Trpělivě se snažili rozložit pevnou obranu Klecan, zvláště po křídlech, kde aktivně bojovali jak Vimr, tak znovu se vysunuvší Husárek. Velkým nebezpečím byl pro hosty také Hořejší, který operoval na hrotu útoku. Právě tohoto hráče si v 78. minutě našel přesný centr Kroupy z levé strany a Hořejší hlavou přesně usměrnil míč k tyči branky Klecan - 1:2. Neutekly ani tři minuty a střelec branky v pokutovém území v tísni poslal krátkou přihrávku patičkou na nabíhajícího Tauše a ten s velkým přehledem zavěsil - 2:2.

Pro hostující hráče i jejich žlutomodré fanoušky to byl poměrně velký šok a do konce chybělo ještě deset minut. Klecany vysunuly zálohu víc dopředu, hráči začali napadat slánskou rozehrávku, místy hra působila jako dokonalý presing. I proto dlouhé minuty nedokázali domácí přejít do nebezpečného útoku. Až v 88. minutě po jednom z centrů na pravou stranu se výborně uvolnil rtuťovitý Vimr. Na úrovni malého vápna se kličkou zbavil protihráče a mohl snad říct brankáři kam to chce, ale jeho střela šla snad deset centimetrů kolem bližší tyče.

Nutno ovšem poznamenat, že remíza byla zasloužená, což po zápase potvrdil pro Slánské listy i předseda klubu SK Slaný Zdeněk Hořejší, který zároveň popřál soupeři k postupu do vyšší soutěže. Sokol Klecany totiž už nemůže být na prvním místě tabulky v následujících dvou kolech předstižen.

Sláva Pilík
06. 06. 2010, 23:42


Hodnocení článku:


5 b. = skvělý  4 b. = dobrý  3 b. = ujde  2 b. = nic moc  1 b. = slabý

Počet hlasujících: 12. Čtenáři celkem udělili: 55 bodů. Průměrný počet bodů: 4.58

Komentáře:

Pokud chcete vkládat komentáře, musíte se přihlásit.

Dnes má svátek Arnošt
 
NAŠE ANKETA:
Jste pro obnovení tělesných trestů ve škole?

Určitě ano
graf

43.26%

Spíše ano
graf

17.60%

Spíše ne
graf

15.21%

V žádném případě
graf

23.93%

Celkový počet hlasujících čtenářů: 3005
+-
 
Zprávičky

Založení houbařského spolku

12. 10. 2017, 12:10

Betlémské světlo

12. 10. 2017, 12:08

Tak přece demolice nebude!

12. 10. 2017, 12:01

OtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaOtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklama
© Jiří Červenka - Gelton   |   Použití materiálů jen se souhlasem provozovatele a majitele webu.   |   Webdesing: Jakub Charvát