Klikněte zde
Dobré ráno, vítáme Vás na našem zpravodajském serveru.
Dnes je pátek 26. dubna 2024 Přesný čas: 00:00:00
Z okolí Slánska

Po dlouhé době ubylo vyloučených

foto
Předseda disciplinární komise Ivo Janoušek byl na aktivu spokojený. Vyloučených ubývá… Foto Zdeněk Tvrdek

Mistrovské soutěže kopané okresu klepou na dvéře, všechno začne 22. a 23. srpna. V sobotu 18. července se v Kladně v restauraci U Meisnerů konal hodnotící a losovací aktiv Okresního fotbalového svazu Kladno. V úvodu v hodnotící zprávě si předseda OFS František Běhounek postěžoval, jak málo přál předchozí výbor Českomoravského fotbalového svazu okresním svazům. Do Kladna poslal pouhých 81 211 Kč, výhradně pro mládežnické oddíly. Předseda vyjádřil naději, že nově zvolený výbor ČMFS v čele s Ivanem Haškem bude k okresní kopané v budoucnu štědřejší.

O rozhodčích Kladenska a Slánska hovořil předseda komise rozhodčích Václav Hes. Rád konstatoval, že se v řadách našich sudích objevují nové mladé tváře. Přibylo 7 rozhodčích, z toho 5 dorosteneckého věku. Potřebují získat hlavně zkušenosti, zpočátku by jim měla pomoci i tolerance funkcionářů a hráčů. K řízení krajských soutěží byli navrženi Jiří Čada a Jaroslav Říha, pískat přestává dlouholetý rozhodčí Jiří Matějíček z Klobuk. Rozhodčí měli i svoji soutěž o nejlepšího arbitra. Zvítězil zkušený Bohuslav Hamza.

Předseda sportovně - technické komise Josef Havlík má za to, že sportovní úroveň okresního přeboru byla v minulé sezóně slabší. Absolutorium zaslouží jen postupující Hostouň a druhá Hřebeč. Nelíbilo se mu také, že v průběhu soutěže některé oddíly odhlašovaly svá družstva nebo se k utkáním nedostavovala. Mělo by být povinností výborů, když družstvo přihlásí, postarat se aby soutěž řádně sehrálo. Oddíly by potom nemusely zbytečně platit vysoké pokuty. Za nekázeň v soutěžích dospělých zaplatily v minulé sezóně na pokutách kolem 30 tisíc korun.

O činnosti mládeže informoval Zdeněk Šilhan. Zmínil i problém pozdního dodávání zápisů o utkání mládeže na OFS. Upozornil na nutnost většího zájmu oddílů uvolňovat mladé hráče do reprezentačních celků regionu a zúčastňovat se turnajů pořádaných okresním svazem.

Spokojený naopak byl předseda disciplinární komise Ivo Janoušek. Mohl oznámit, že po dlouhé době klesl počet vyloučených hráčů, navíc nebylo jediné inzultace rozhodčího, což je také vzácnost. Na podzim řešili v průměru 10 vyloučených týdně, na jaře osm. Byly doby, kdy na komisi přicházelo až dvacet hříšníků, spatřivších červenou kartu.

Příjemným bodem aktivu bylo ocenění a podarování jubilantů. Z našeho Slánska to byl Bohuslav Kos, funkcionář Sokola Hrdlív (65 let) a Milan Repka z Velvar, dlouholetý rozhodčí a člen disciplinární komise OFS (60 let). Došlo i na ocenění nejlepších celků. Vítězem III. třídy mužů, skupiny B se stal Sokol Hrdlív, postupuje do okresního přeboru. IV. třídu, skupinu B s převahou vyhrál Sokol Jedomělice, postupuje do III. třídy. Okresní soutěž dorostu Sokol Pozdeň, okresní soutěž starších žáků Slavoj Zvoleněves a okresní soutěž mladších přípravek Sokol Hrdlív.

Při losování mistrovských soutěží došlo k podstatné změně ve IV. třídě. Protože si mužstva stěžovala, že jim účast ve třech skupinách neumožňuje sehrát více zápasů, rozhodl OFS o jejich zařazení jen do dvou skupin. Ve IV. třídě A tak bude startovat 16 mužstev, ve skupině B 15 mužstev. Tedy víc než v okresním přeboru. Nyní půjde o to, aby maratón zápasů zvládly a v průběhu soutěže, jak o tom hovořil předseda STK, se především „béčka“ oddílů, jichž je převážná většina, neodhlašovala.

Zdeněk Tvrdek
07. 08. 2009, 11:35


Hodnocení článku:


5 b. = skvělý  4 b. = dobrý  3 b. = ujde  2 b. = nic moc  1 b. = slabý

Článek ještě nebyl hodnocen

Komentáře:

Pokud chcete vkládat komentáře, musíte se přihlásit.

Dnes má svátek Jaroslav
 
NAŠE ANKETA:
Jste pro obnovení tělesných trestů ve škole?

Určitě ano
graf

43.31%

Spíše ano
graf

17.58%

Spíše ne
graf

15.16%

V žádném případě
graf

23.95%

Celkový počet hlasujících čtenářů: 3027
+-
 
Zprávičky

Založení houbařského spolku

12. 10. 2017, 12:10

Betlémské světlo

12. 10. 2017, 12:08

Tak přece demolice nebude!

12. 10. 2017, 12:01

OtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaOtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklama
© Jiří Červenka - Gelton   |   Použití materiálů jen se souhlasem provozovatele a majitele webu.   |   Webdesing: Jakub Charvát