Klikněte zde
Dobré ráno, vítáme Vás na našem zpravodajském serveru.
Dnes je sobota 27. dubna 2024 Přesný čas: 00:00:00
Z okolí Slánska

VIDEO: SK Slaný se protrápilo k vítězství nad Nelahozevsí

Kliknutím zvětšit
Fotbalisté SK Slaný se tentokrát trápili. Foto Sláva Pilík

Ve 28. kole I. A třídy přivítali fotbalisté Slaného na svém hřišti poslední celek tabulky. V utkání tak byli jistě favoritem a tomu odpovídal i průběh hry celého utkání, v němž měli zřetelnou převahu. Alfou a omegou konečného výsledku se ale stalo proměňování šancí.

Během tří prvních minut měl tři vyložené šance slánský Čablík, sám před brankářem hostí byl později také Zima, ale udeřilo na druhé straně. Hosté poslali skvělou přihrávku mezi domácí Kostovčíka s Majtaníkem, za něž si naběhl hrotový útočník Pekárek a s velkým přehledem překonal bezmocného Cílka - 0:1 za němé asistence celé slánské obrany.

Slánští fotbalisté ale dál tlačili hosty do jejich pokutového území, ovšem proměnit šance se nedařilo. Další dvě vyložené měli Hadrika a Čablík a ve 39. minutě se trenér Grabmüller nakonce odhodlal ke střídání. Ze hřiště odešel smůlou provázený Čablík, kterého nahradil pohyblivý rtuťovitý útočník Vimr. Jak se ukázalo, střídání se vyplatilo. Při prvním Vimrově úniku do vápna mu ještě míč utekl za čáru, ale o chvíli později již přišla jeho chvíle. Ve 41. minutě udělali zadáci hostí chybu, Vimr se zmocnil míče, vběhl do pokutového území a levou nohou krásně prostřelil brankáře Černého - 1:1.

Ve druhé půli si hráči první čtvrthodinu jakoby vybírali volno, na hřišti se nic výjimečného nedělo, ale přišla 62. minuta. Z běžného autového vhazování se dostal k míči Vimr vrátil míč zpět na nabíhajícího Tauše a ten poměrně nenápadnou střelou zaskočil brankáře Nelahozevsi - 1:2. A byl to znovu Vimr, který za pár minut nahrával Landvojtovičovi, jehož střela s obrácenou falší se vytočila mimo tyče.

V 72. minutě se do dobré pozice dostal znovu Vimr po průniku až na hranici vápna, ovšem z velmi dobré pozice ještě nahrával Kozákovi, který ale nastřelil jen boční síť branky.

Přes vedení o jeden gól domácí hráči stále útočili, ovšem museli dávat pozor na brejky hostů a útočníka Pekárka, který byl nejnebezpečnějším hráčem hostů. V 77. minutě v pádu v pokutovém území ještě zamířil dobře Urban, ale střela šla metr vedle pravé tyče. V 80. minutě přišla chyba v rozehrávce Slaného a průnik hostů zastavoval na hranici vápna až poslední Majtaník.

V 84. minutě se vyznamenal slánský brankář, který na hranici malého vápna vyrazil centrovaný míč těsně před nabíhajícím nelahozeveským hráčem a zachránil tak domácím zasloužené vítězství.

Domácí hráči byli jednoznačně lepší svého soupeře, ovšem stále na gól potřebují pět vyložených šancí. Ukazuje se, že mužstvu skutečně hodně chybí zraněný střelec týmu Jakub Hořejší.

Před posledním utkáním na domácím hřišti, které také uzavře celou soutěž, je Slaný bezpečně uprostřed tabulky. Nutno ale podotknout, že podzimní výkony domácích pasovaly slánský tým mezi nejlepší pětici týmů I. A třídy, ovšem jarní část soutěže už tak dobrá nebyla.

SK Slaný hraje poslední zápas doma dne 18. června proti zatím třinácté Hvozdnici.

Sestava SK Slaný: Cílek – Landvojtovič, Kostovčík, Majtaník, Hrdlička – Zíma, Tauš, Urban, Kozák (75.Klusáček) – Čablík (38.Vimr), Hadrika (89.Žďárek). Trenér Grabmüller.

Sláva Pilík
08. 06. 2011, 08:23


Komentáře:

Pokud chcete vkládat komentáře, musíte se přihlásit.

Dnes má svátek Vlastislav
 
NAŠE ANKETA:
Jste pro obnovení tělesných trestů ve škole?

Určitě ano
graf

43.29%

Spíše ano
graf

17.58%

Spíše ne
graf

15.18%

V žádném případě
graf

23.95%

Celkový počet hlasujících čtenářů: 3031
+-
 
Zprávičky

Založení houbařského spolku

12. 10. 2017, 12:10

Betlémské světlo

12. 10. 2017, 12:08

Tak přece demolice nebude!

12. 10. 2017, 12:01

OtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaOtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklama
© Jiří Červenka - Gelton   |   Použití materiálů jen se souhlasem provozovatele a majitele webu.   |   Webdesing: Jakub Charvát