Klikněte zde
Dobrý den, vítáme Vás na našem zpravodajském serveru.
Dnes je pátek 26. dubna 2024 Přesný čas: 00:00:00
Z okolí Slánska

VIDEO: Hubené vítězství slánských fotbalistů mělo cenu zlata

Kliknutím zvětšit
Dramatické utkání přineslo nervozitu i po závěrečném hvizdu. Foto Sláva Pilík

Před zraky téměř dvou set diváků, z nichž asi čtyřicet bylo z tábora soupeře, se v posledním domácím utkání podzimní části I.A třídy střetl domácí SK Slaný se silným celkem SK Doksy. V regionálním derby byli favoritem domácí, které do této pozice, přes poslední porážku v Nelahozevsi, určovala předcházející šňůra mnohdy překvapivých a vysokých vítězství a také postup tabulkou z nižších pater až na čtvrté místo. Doksy ale mají zkušený kvalitní tým a to také ve Slaném potvrdily.

Mezi asi dvoustovkou přihlížejících diváků jsme mohli vidět také šestaosmdesátiletého Vladimíra Noska, který byl v padesátých létech dlouho předsedou slánského fotbalového klubu. Na zápas jej přivezl nynější předseda Jiří Hořejší mimo jiné i jako gesto poděkování. Vždyť pan Nosek nedávno předal klubu osobní finanční dar na rozvoj slánské fotbalové mládeže.

Hosté z Doks zahájili zápas proti střelecky disponovaným domácím bez bázně a hany. Přivezli sebou fyzicky náročnou ale účinnou taktiku rychlého přístupu k protihráčům ihned po ztrátě míče, nedovolovali soupeři dobře kombinovat a nutili ho k nepřesnostem. Po celý první poločas měli navrch a také se dostali k většímu počtu dobrých příležitostí. Při domácích ale stálo štěstí. To největší si vybrali ve 39. minutě, kdy po průniku Bartoše jeho střelu slánský gólman Scheiner reflexivně srazil nohou na tyč a do zámezí. Ještě do konce poločasu měli hosté další šanci, kdy střela Buranta jen zasvištěla kolem šibenice slánské branky.

Od začátku druhé půle ale slánští hráči zapomněli na problémy z první půle. Hráli s totálním nasazením jakoby si v šatně poslechli svou novou hymnu, bojovali a výsledek se dostavil ve stále sílící herní převaze. Chvíli ovšem trvalo, než se začali prosazovat také do gólových příležitostí. Ty ovšem zpravidla zmařila špatná finální přihrávka a pokud vše bylo dokonalé, zmařil šanci brankář hostí Zlata. Nejvíce se vyznamenal hlavně v 58. minutě při obrovském závaru a střele Hadriky zblízka, po níž střelu Hořejšího výborně k tyči mířící zázračným skokem vyrazil. Dobré příležitosti ze hry slánští hráči nevyužili, a tak na pomoc přišla standardní situace v 61. minutě zápasu. V ní jakoby poslechl Tauš nápovědu z tribuny, z jejíž blízkosti zahrál dlouhý centr z pravé strany až ke vzdálenější tyči, kde Hrdlička šikovně naběhl před bránícího hráče hostí a „volejem“ zblízka vyzkoušel Zlatu. Ten reflexivně vyrazil, ovšem u míče byli nejdříve hned dva domácí hráči a Kuba zblízka málem protrhl síť - 1:0. Hubené vedení se zrodilo celou půlhodinu před koncem, a tak měli hosté hodně času na korigování výsledku, ale na jejich kopačky se vkrádala stále větší nejistota čím více jim ubývaly síly.

Za stále se zvyšující nervozity, který místy vrcholilo i strkanicemi mezi hráči, drama pokračovalo až do konce.. Slánští hráči se totiž do obrany, aby bránili jednogólový náskok nezatáhli. Bylo sympatické a pro diváky velmi pohledné, že chtěli dát další branku. To se jim nepodařilo ani po střele Kozáka v 74. minutě, který nastřelil tyčku, ani po několika střeleckých příležitostech, z nichž ta Hadrikova byla sražena nad břevno a ani po výborné šanci Mrštiny v 90. minutě, kterého elegantně vybídl obloučkem přes obranu Hořejší. Slánská aktivita ale nedovolila hostům dostat se k závěrečnému náporu, což bylo velmi cenné. I proto domácí konečně nad svým rivalem, se kterým mají z několika posledních zápasů pasivní bilanci, vyhráli a uchovali si tak naději prosadit se v 1.A třídě až na příčky nejvyšší.

Sestava SK Slaný - Scheiner – Zíma, Kuba, Majtaník, Hrdlička – Mrština, Tauš, Urban, Vimr (72.Kozák) – Hořejší, Hadrika (67.Čablík). Trenér Grabmüller. Branka: Kuba. Rozhodčí Procházka - Suchý, Kubečka.

Sláva Pilík
08. 11. 2010, 10:05


Komentáře:

Pokud chcete vkládat komentáře, musíte se přihlásit.

Dnes má svátek Jaroslav
 
NAŠE ANKETA:
Jste pro obnovení tělesných trestů ve škole?

Určitě ano
graf

43.29%

Spíše ano
graf

17.58%

Spíše ne
graf

15.18%

V žádném případě
graf

23.95%

Celkový počet hlasujících čtenářů: 3031
+-
 
Zprávičky

Založení houbařského spolku

12. 10. 2017, 12:10

Betlémské světlo

12. 10. 2017, 12:08

Tak přece demolice nebude!

12. 10. 2017, 12:01

OtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaOtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklama
© Jiří Červenka - Gelton   |   Použití materiálů jen se souhlasem provozovatele a majitele webu.   |   Webdesing: Jakub Charvát