Klikněte zde
Dobré ráno, vítáme Vás na našem zpravodajském serveru.
Dnes je pátek 19. dubna 2024 Přesný čas: 00:00:00
Z okolí Slánska

VIDEO: SK Slaný naložilo čtyřku Tišicím

Kliknutím zvětšit
Ze zápasu Slaný - Tišice. Foto Sláva Pilík

SK Slaný - Sokol Tišice 4:0 (1:0)

Ve 12. kole I.B. třídy hostil třetí SK Slaný velmi dobrý celek Sokola Tišice před zápasem okupujícím pěknou šestou příčku pouze čtyři body za domácími. Hosté se předvedli dobrým výkonem, ale nezvládli závěr první půle, kdy během patnácti minut dostali tři branky.

Hosté byli zpočátku velmi aktivní a několikrát nebezpečně zaútočili. Obrana domácích v čele s Haenrichterem ale byla pevná a vysoké míče sbíral ze vzduchu v pohodě hrající Kudrna. Herní převaha se tak brzy začala stěhovat na slánské kopačky. Zvláště mladí rychlí křídelní útočníci Jan Landvojtovič a Husárek společně s Volfem a špílmachrem Taušem zle zatápěli záloze i obraně soupeře. Velkou příležitost měl právě po centru J. Landvojtoviče ve 20. minutě z pravé strany Hadrika, ale v dobré pozici z deseti metrů špatně trefil míč. K odražené meruně se ale dostali po souboji Volfa před vápnem znovu slánští fotbalisté. Jan Landvojtovič se řítil zprava k velkému vápnu, dal jesličky jednomu z obránců Tišic, vybídl Volfa ke krátkému průniku po brankové čáře a vrátivší se přihrávku přesně nahrál na pokutový bod zcela volnému bratrovi Vítu Landvojtovičovi. Ten byl ale precizní přihrávkou tak překvapen, že balón minul a bylo po šanci. Na gól se tak domácí ještě pár minut načekali, ale stálo to za to. Nedůslednosti domácí obrany využil ve 35. minutě Volf, získal před vápnem míč a krásnou technickou střelou kolem zkoprnělého Kulíčka otevřel skóre zápasu - 1:0.

Radost domácích polevila, když se o pár minut později při souboji uprostřed hřiště zranil slánský Hrdlička a byl odvezen do nemocnice. Domácí hráče tento fakt na druhé straně tak vybudil, že zle svírali soupeře na jeho polovině a přišly další branky. Po několika nevyužitých příležitostech napřáhl z podobného místa jako předtím Volf, ale téměř z 25 metrů Tauš a dokonale zaskočil přesnou střelou k tyči brankáře hostí. To běžela právě 42. minuta. Tišice odpověděly brzy dobrým protiútokem, po kterém ještě zahrály rohový kop. Po centru se ze souboje dvou hráčů sice v pokutovém území sesunul k zemi jeden z hostujících útočníků, ale rozhodčí Gaži neposoudil zákrok jako faul. Slánští rychlíci podnikli prudký výpad J. Landvojtovičem po pravém křídle, na jeho přesný centr naběhl na druhé straně Husárek a přes bránění obráncem poslal dobře mířenou přízemní střelu ke vzdálenější tyčce - 3:0.

Druhý poločas začaly bystřeji Tišice, ale vytvořily si v prvních deseti minutách jen mírné šance při zahrávání dvou rohových kopů. V nadějné pozici z 18 metrů střílel Vítovec, ale daleko vedle. Domácí se poté znovu chopili iniciativy a v otevřené obraně hostí procházeli až překvapivě snadno. Příležitosti nevyužili Hadrika, Volf a tu největší po centru Tauše a přesné hlavičce J. Landvojtoviče do šibenice vytáhl konečky prstů Kulíček. Starší z bratrů se ale přece jen dočkal. V 76. minutě unikl Hadrika a osamocený před brankářem nezištně přihrál svému spoluhráči, který již pohodlně placírou mohl dopravit míč do sítě Tišic počtvrté.

Do konce zápasu už gól nepadl, i když o alespoň čestný úspěch se hosté pokoušeli. Slaný vyhrálo zaslouženě a také vysoko, a tak ho mohlo jen mrzet, že Velvary nevzaly jejich rivalu Klecanům na špici tabulky ani bod. Zimní přestávku tak, bez ohledu na výsledky posledního kola podzimu, prožije na špici I. B třídy místo Slaného tým Klecan, na jehož hřišti Slaný v minulém kole prohrálo 1:2.

Základní sestavy:

SK Slaný: Kudrna - Majtaník, Hrdlička, Kozelka, Hadrika, Volf, Landvojtovič V., Tauš, Hafenrichter, Husárek, Landvojtovič J. - střídal Kuba.

Sokol Tišice: Kulíček - Brodský, Klíma, Prejzek, Vítovec, Březina, Štráchal, Temiak, Karlík, Brzoň. Střídal Lipavský.

Sláva Pilík
08. 11. 2009, 13:21


Hodnocení článku:


5 b. = skvělý  4 b. = dobrý  3 b. = ujde  2 b. = nic moc  1 b. = slabý

Počet hlasujících: 5. Čtenáři celkem udělili: 20 bodů. Průměrný počet bodů: 4

Komentáře:

Pokud chcete vkládat komentáře, musíte se přihlásit.

Milan AC - 08. 11. 2009, 20:40:52
???
Poslední věta článku je poněkud nepovedená. Na výsledcích posledního kola bude hodně záležet a na prvním místě může přezimovat nejen mužstvo Klecan, ale také Lidic nebo Slaného...... a to právě ukáže až poslední kolo!!!

Dnes má svátek Marcela
 
NAŠE ANKETA:
Jste pro obnovení tělesných trestů ve škole?

Určitě ano
graf

43.33%

Spíše ano
graf

17.58%

Spíše ne
graf

15.16%

V žádném případě
graf

23.93%

Celkový počet hlasujících čtenářů: 3021
+-
 
Zprávičky

Založení houbařského spolku

12. 10. 2017, 12:10

Betlémské světlo

12. 10. 2017, 12:08

Tak přece demolice nebude!

12. 10. 2017, 12:01

OtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaOtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklama
© Jiří Červenka - Gelton   |   Použití materiálů jen se souhlasem provozovatele a majitele webu.   |   Webdesing: Jakub Charvát