Klikněte zde
Dobré ráno, vítáme Vás na našem zpravodajském serveru.
Dnes je středa 24. dubna 2024 Přesný čas: 00:00:00
Z okolí Slánska

VIDEO: První zápas vyšší soutěže proti Dobřichovicím Slánští fotbalisté po dobrém výkonu prohráli

Kliknutím zvětšit
Pro hráče Dobřichovic (vlevo) i Slaného byl v sobotu největším soupeřem těžký mokrý terén. Foto Sláva Pilík

Přesto, že SK Slaný skončilo v minulé sezóně I. B třídy v kopané až na druhém, tedy nepostupovém místě, v sobotu 7. srpna se představilo v úvodním kole vyšší soutěže. Na promočeném hlavním hřišti přivítalo dalšího nováčka I.A třídy - Sokol Dobřichovice. Před začátkem utkání nebylo jisté, zdali rozhodčí vůbec připustí hráče z důvodu nevyhovujícího terénu ke hře. Ovšem, jak se ukázalo, slánský pažit si s vodou poradil a utkání se na rozdíl od jiných v této soutěži hrálo.

Před začátkem utkání se pro Slánské listy vyjádřil k soutěži a týmu SK Slaný jeho sportovní ředitel Jakub Andrýsek. Jak potvrdil, Slaný postoupit nemělo, ale využilo nabídky administrativního postupu, když se jiné týmy ze soutěže odhlásily či nechtěly využít své vybojované možnosti do I.A třídy postoupit. „Domníváme se, že se dokážeme vyrovnat i s vyššími náklady na tuto soutěž, které jsou samozřejmé,“ řekl dále Jakub Andrýsek. Připomněl také některé posily, které by měly slánský tým v soutěži udržet. Jde například o Urbana z Vraného, který je slánským odchovancem či brankáře Sedláčka, který přijde na půlroční hostování z Aritmy Praha. Přáním sportovního ředitele je i dobrá divácká návštěva na jistě atraktivnější fotbal, kterou ovšem právě při premiéře SK Slaný v I.A třídě před domácím publikem do velké míry zhatilo nevlídné počasí.

Zápas zahájili domácí s velkou vervou. Již v šesté minutě jen těsně nedosáhl ve vyložené pozici na střílený centr Landvojtoviče domácí Urban a o čtyři minuty Hořejší z dobré pozice nastřelil po krásném zpracování míče levou nohou jen břevno branky hostí. Slaný mělo více ze hry, ale první se o skóre postarali hosté. Ve 12. minutě vytáhl jejich dobrou střelu na roh brankář Scheiner a po této standardní situaci potkala domácí smůla. Míč se na těžkém terénu nepředvídatelně odrazil, zůstal stát ve vodě a dobřichovický Karda bodlem pohodlně postrčil balón až za čáru slánské branky - 0:1. O minutu později si hosté mohli dát vlastní gól, když v tísni hlavičkoval Smiovský těsně kolem vlastní šibenice. Již v následující minutě právě tento hráč skóroval na druhé straně. Znovu to bylo po kopu z rohu, kdy si nejlépe vyskočil a míč z jeho hlavy sklouzl po mokré trávě těsně kolem konečků prstů slánského gólmana - 0:2.

Domácí se dál snažili hrát svou kombinační hru, která se jim na těžkém terénu jen obtížně dařila, přesto měli velké šance. Jednou ale nebyla branka Hořejšího uznána pro milimetrové postavení mimo hru, po druhé ve vyložené šanci proti brankáři Sochovi domácí útočníci ve 31. minutě zklamali. Dočkali se až po přesném centru Mištěry z trestného kopu, který do sítě hostí elegantně hlavou posunul Hořejší - 1:2.

Také ve druhém poločase se domácí snažili vstřelit další branky a byli opticky lepším týmem. Hosté ale hrozili z brejků, když více zatáhli svou obranu. Dvě šance Debnára či Boušky ale brankář Scheiner zlikvidoval. Slánští si i přes velkou snahu nedokázali vyloženou šanci již vytvořit a ve svém prvním mistrovském utkání I.A třídy poměrně nezaslouženě prohráli. O tom svědčila i slova sekretáře hostujícího týmu, který si dělal poznámky na tribuně. „Máte hodně dobré mužstvo, byli jste lepší než my a myslím, že v A třídě nebudete mít problém se udržet“, vyslechli jsme si jeho slova na tribuně. Totéž by si přála i stovka nejvěrnějších příznivců, kteří na utkání přes nepříjemný liják na slánský stadion přišli. Pro ně, ale i pro další pořádá SK Slaný zájezd na další mistrovské utkání - derby se Sokolem Vraný, které se odehraje již v neděli 15. srpna.

Sestava SK Slaný: Scheiner - Hafenrichter, Majtaník, Hrdlička, Hořejší, Vimr, Urban, Tauš, Mrština, Hadrika, Landvojdovič. Střídali: Kozák, Kozelka. Trenér Karel Grabmüller.

Sláva Pilík
09. 08. 2010, 09:39


Komentáře:

Pokud chcete vkládat komentáře, musíte se přihlásit.

Dnes má svátek Marek
 
NAŠE ANKETA:
Jste pro obnovení tělesných trestů ve škole?

Určitě ano
graf

43.32%

Spíše ano
graf

17.56%

Spíše ne
graf

15.18%

V žádném případě
graf

23.94%

Celkový počet hlasujících čtenářů: 3024
+-
 
Zprávičky

Založení houbařského spolku

12. 10. 2017, 12:10

Betlémské světlo

12. 10. 2017, 12:08

Tak přece demolice nebude!

12. 10. 2017, 12:01

OtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaOtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklama
© Jiří Červenka - Gelton   |   Použití materiálů jen se souhlasem provozovatele a majitele webu.   |   Webdesing: Jakub Charvát