Klikněte zde
Dobrý večer, vítáme Vás na našem zpravodajském serveru.
Dnes je středa 1. května 2024 Přesný čas: 00:00:00
Z okolí Slánska

VIDEO: Slaný vydřelo zasloužené vítězství

Kliknutím zvětšit
Slánský Majtaník (na zemi) bojuje s hostujícím Mertou a Tauchmanem M. Přihlíží slánští Mrština (vlevo) a Jonák (č.13). Foto Sláva Pilík

Zasloužené, ale poměrně bolestivé a utrápené vítězství s množstvím faulů a nevyužitých příležitostí, se zrodilo v dalším mistrovském kole I.B třídy na domácím trávníku ve Slaném. Fotbalisté SK Slaný tu ve 20. kole přivítali deváté mužstvo tabulky AFK Eltis Lužec nad Vltavou.

Rozdíl v průběžném postavení v tabulce, kde jsou slánští fotbalisté druzí, byl patrný hned od počátku zápasu. Domácí se pustili s vervou do soupeře, kterému nezbylo nic jiného než se uchýlit k nedovoleným zákrokům. Již ve 4. minutě zahrával Tauš trestný kop a podařilo se mu přesným obloukem přehodit zeď a dokonale zaskočit lužeckého brankáře Príslupského - 1:0.

Hosté se ale z rychlého gólového manka brzy oklepali a ještě v první desetiminutovce po jednom z útoků vedených po pravém křídle si centrovaný míč nejlépe našel Merta a z hranice malého vápna hlavou prostřelil Sábla - 1:1. Vyrovnávací gól přinesl na kopačky hostů sebedůvěru a na hřišti se začalo navíc hodně jiskřit. Přispěla k tomu také situace po šanci Mrštiny, který byl na hranici vápna při střele sražen a poté mu jeden z hostujících hráčů surově přeběhl přes záda. Rozhodčí Baroch ale tuto situaci přehlédl a po velké diskuzi všech hráčů uprostřed hřiště se pokračovalo ve hře až po několika minutách. Na hřiště se od té chvíle vloudila nervozita a hru drobily časté fauly na obou stranách. Hosté měli sice najednou častěji míč na svých kopačkách, ale vyloženější šance si přesto vytvářeli domácí hráči. Po gólu jistě volala ta Průchova, ale slánský hráč zcela osamocen uvnitř vápna v koncovce zklamal.

Druhý poločas přinesl podobný obrázek. Soupeři si na trávníku nic nedarovali, přibylo také diskuzí s poměrně benevolentním rozhodčím. Slánští hráči lépe kombinovali, mohli přidat pojišťovací gól hned několikrát, ale nemířili přesně. Rozuzlení výsledku ale přece jen přišlo. V 65. minutě nejdříve ve vyložené šanci tváří v tvář brankáři přestřelil z malého vápna branku slánský Landvojtovič J., aby o chvíli později mohl na své zklamání zapomenout. V 66. minutě totiž poslal nádherný pas přes celé hřiště za lužeckou obranu Tauš, na míč si naběhl právě Landvojtovič a šikovně přehodil vybíhajícího Príslupského - 2:1. Hosté se sice v závěru utkání snažili vyvinou tlak a vyrovnat, ovšem domácí taktickou hrou udrželi jejich snahy v bezpečné vzdálenosti od své branky.

SK Slaný (zákl. sestava) - Sábl - Hrdlička, Máj, Majtaník, Jonák, Tauš, Vimr, Landvojtovič Jan, Mrština, Hadrika, Průcha. Střídali: Čablík, Švásta, Landvojtovič Vít. Rozhodčí: Baroch - Kinčl, Žaloudek.

Sláva Pilík
10. 05. 2010, 10:41


Hodnocení článku:


5 b. = skvělý  4 b. = dobrý  3 b. = ujde  2 b. = nic moc  1 b. = slabý

Počet hlasujících: 4. Čtenáři celkem udělili: 8 bodů. Průměrný počet bodů: 2

Komentáře:

Pokud chcete vkládat komentáře, musíte se přihlásit.

Dnes má svátek Zikmund
 
NAŠE ANKETA:
Jste pro obnovení tělesných trestů ve škole?

Určitě ano
graf

43.25%

Spíše ano
graf

17.57%

Spíše ne
graf

15.28%

V žádném případě
graf

23.90%

Celkový počet hlasujících čtenářů: 3050
+-
 
Zprávičky

Založení houbařského spolku

12. 10. 2017, 12:10

Betlémské světlo

12. 10. 2017, 12:08

Tak přece demolice nebude!

12. 10. 2017, 12:01

OtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaOtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklama
© Jiří Červenka - Gelton   |   Použití materiálů jen se souhlasem provozovatele a majitele webu.   |   Webdesing: Jakub Charvát