Klikněte zde
Dobré ráno, vítáme Vás na našem zpravodajském serveru.
Dnes je pátek 19. dubna 2024 Přesný čas: 00:00:00
Z okolí Slánska

Fotbalisté SK Slaný do nové sezóny s novým vedením

Kliknutím zvětšit
Vrátí se v příštím roce na toto hřiště I.A třída? Foto Zdeněk Tvrdek

Letní přestávky využívají fotbalové kluby k různým aktivitám. SK Slaný připravil na pátek 27. června valnou hromadu, velmi potřebnou vzhledem ke stavu v němž se klub nachází. Po roce působení v I.A třídě dle daných regulí první mužstvo soutěž opouští. Do I.B třídy sestupují tři celky, slánští skončili třetí od konce. Na valné hromadě sice zaznělo, že dosud není jednoznačně rozhodnuto, zda mužstvo sestoupí, poslední slovo má říci až aktiv Středočeského fotbalového svazu ve čtvrtek 10. července v Praze. I kdyby se však SK zachránil a my mu to přejeme, nic se nemění na skutečnosti, že v činnosti klubu je do budoucna potřeba mnohé zlepšit.

Zpráva výboru uvedla, že v SK Slaný jsou činná 2 družstva mužů, 6 mládežnických týmů a družstvo staré gardy. Počtem 9 družstev je SK největším klubem na Slánsku. Hráčskou základnu tvoří 90 mládežníků, 40 mužů a 18 členů realizačního týmu. Členská základna čítá 284 členů.

Značná pozornost je v klubu věnována mládežnickým družstvům, povětšině hrajícím krajskou soutěž. Problémem zůstává stabilita kádrů těchto družstev. Ve značné míře je tvoří hráči na hostování z jiných, hlavně venkovských klubů. Ve Slaném se jim dostává náležité průpravy, klub do nich investuje nemalé prostředky, stále to ale není jeho hráč, s kterým může natrvalo počítat. Jedním z důležitých úkolů proto bude dohodnout s venkovskými kluby změnu hostování hráče v přestup. Zpráva také poukázala na potřebu doplnit mládežnické celky trenéry a vedoucími. Pomoci by mohli bývalí hráči a otcové mladých fotbalistů.

Velmi dobře si v uplynulé sezóně vedlo nově založené B – mužstvo, které bez problémů vyhrálo IV. třídu a postupuje do III. třídy. Také ve vyšší soutěži by mělo patřit mezi favority. O prvním mužstvu se hovořilo především v diskusi. Bohužel o příčinách, jež vedly k sestupu, neřekli nic ti, kteří by o nich měli mluvit především. Odstupující trenér a jeho zástupce na valné hromadě chyběli, stejně se na jednání neobjevil ani jeden z hráčů „áčka“ a „béčka“, kterých je víc než 30. Dle diskuse hlavními příčinami sestupu byla slabá střelecká potence mužstva, nedostatek zkušeností některých mladých hráčů, především ale nízká docházka na tréninky. Zpráva také zmínila nedobré podmínky za kterých je fotbal ve Slaném provozován. VSH, s.r.o., organizace řízená městem, upřednostňuje komerční zájmy v pronajímání hřišť bez ohledu na potřeby slánských fotbalistů, byť především pro ně byla vybudována.

Jak zpráva tak diskuse potvrdily, že bude třeba mnohé řešit. Tyhle povinnosti již ale připadnou na zbrusu nový, na valné hromadě zvolený výbor SK Slaný, který bude pracovat ve složení: Viktor Beneš, Zdeněk Hořejší, Martin Jelínek, Roman Mareš, Bedřich Sirůček, Aleš Steinbrecher, Radim Vavroch. Za členy kontrolní komise byli zvoleni Milan Šůr, Jan Šrajer a Stanislav Šultys. Sekretářem zůstává Jozef Kurilla.

V jedenácti bodech usnesení valné hromady jsou novému výboru dány závažné úkoly. Například projednat s představiteli města dostatečné zajištění kapacity hřišť pro činnost družstev SK Slaný; nebo získat pro klub generálního sponzora s tím, že v případě zájmu o sponzorství bude výbor připraven jednat i o změně názvu klubu.

Novým předsedou SK Slaný se stal Zdeněk Hořejší, známý brankář, trenér a sportovní nadšenec. Jak ho známe, mohl by být tím pravým mužem pro slánský fotbal. Výbor je složen z činovníků, schopných leccos pozitivního dokázat. Slánský fotbal minulosti byl vždy opřen o patriotismus a hlavně klubismus, bylo by dobré, aby nový výbor na tuto tradici navázal. Znamená to skloubit zájem o výsledky všech družstev s prioritou „áčka“, protože jeho výkony a umístění, marná sláva, vždycky budou výkladní skříní celého klubu.

Zdeněk Tvrdek
15. 07. 2008, 21:50


Hodnocení článku:


5 b. = skvělý  4 b. = dobrý  3 b. = ujde  2 b. = nic moc  1 b. = slabý

Článek ještě nebyl hodnocen

Komentáře:

Pokud chcete vkládat komentáře, musíte se přihlásit.

Dnes má svátek Marcela
 
NAŠE ANKETA:
Jste pro obnovení tělesných trestů ve škole?

Určitě ano
graf

43.33%

Spíše ano
graf

17.58%

Spíše ne
graf

15.16%

V žádném případě
graf

23.93%

Celkový počet hlasujících čtenářů: 3021
+-
 
Zprávičky

Založení houbařského spolku

12. 10. 2017, 12:10

Betlémské světlo

12. 10. 2017, 12:08

Tak přece demolice nebude!

12. 10. 2017, 12:01

OtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaOtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklama
© Jiří Červenka - Gelton   |   Použití materiálů jen se souhlasem provozovatele a majitele webu.   |   Webdesing: Jakub Charvát