Klikněte zde
Dobré ráno, vítáme Vás na našem zpravodajském serveru.
Dnes je středa 8. května 2024 Přesný čas: 00:00:00
Z okolí Slánska

Do Slaného se sjeli mezinárodní šachoví velmistři z celé republiky

Kliknutím zvětšit
Vítězové turnaje spolu s organizátory

Dne 4. října se uskutečnil v Městském centru Grand ve Slaném otevřený šachový turnaj jednotlivců. Turnaj se hrál švýcarským systémem na 9 kol (každý z hráčů měl časový limit 15 minut na celou partii). A bylo se na co dívat!

Turnaje se zúčastnilo rekordních 92 šachistů z celé České republiky, čímž se turnaj zařadil mezi největší turnaje v ČR vůbec. Startovnímu poli vévodila řada mezinárodních šachových mistrů a mnoho kandidátů mistra. Zároveň bylo o co hrát, neboť cenový fond turnaje pro prvních 15 hráčů (a nejlépe umístěného juniora a ženu) byl více než 20 tisíc korun. Pořadatelé zároveň zajistili on-line přenos první šachovnice na datový projektor a plátno, což umožnilo všem přítomným šachistům i divákům přímý pohled na dění na první šachovnici.

V turnaji zvítězil mezinárodní mistr a trenér mužské šachové reprezentace ČR Michal Konopka s 8 body z celkových 9 možných. Následovali jej se sedmi body Miroslav Palek a mezinárodní mistr Vítězslav Priehoda. Nejlepším juniorem se stal osmnáctiletý David Sviták, nejlépe umístěnou ženou potom Kateřina Palková (oba 5,5 bodu). Z šachistů ze Slaného, Velvar a Zlonic se nejlépe umístili Jiří Vaněček (15. místo se 6 body), Jindřich Trejbal st. (27. místo s 5,5 body), Tomáš Pšenička a Miloš Růžička (37. resp. 38. místo s 5 body). Dosažené umístění v tak silně obsazeném turnaji je obrovským úspěchem místního šachu!

A nebyl to úspěch jediný. Po skončení turnaje se konala simultánka mezinárodního mistra Ivana Hausnera s 15 vybranými místními šachisty. Mistr Hausner souhlasil s výrazně dynamickým tempem 2*30 minut, na jednu partii tak měl něco málo přes dvě minuty. A to se mu ve Slaném nevyplatilo. Jeho pokořitelem se stali Jindřich Trejbal st., Jiří Vaněček, Miloš Růžička, Tomáš Pšenička, Kateřina Palková a remízu uhráli Ladislav Sedlák, Stanislav Linhart a Milan Pokorný.

Úspěch šachového turnaje ROPRO CUP 2009 / Memoriál Dr. Karla Treybala dokladuje, že se šachu ve Slaném daří. Pravděpodobně by se ale nekonal, pokud by se nepodařilo zajistit seriozního sponzora, společnost ROPRO, a.s., podporu města Slaného a místních šachových oddílů. „Turnaj obdobného rozsahu určitě není ve Slaném poslední,“ slibují organizátoři Ing. Jindřich Trejbal ml. a Ing. Jan Hrdlička.

Jit
12. 10. 2009, 10:10


Hodnocení článku:


5 b. = skvělý  4 b. = dobrý  3 b. = ujde  2 b. = nic moc  1 b. = slabý

Počet hlasujících: 6. Čtenáři celkem udělili: 29 bodů. Průměrný počet bodů: 4.83

Komentáře:

Pokud chcete vkládat komentáře, musíte se přihlásit.

Dnes má svátek Ctibor
 
NAŠE ANKETA:
Jste pro obnovení tělesných trestů ve škole?

Určitě ano
graf

43.28%

Spíše ano
graf

17.56%

Spíše ne
graf

15.27%

V žádném případě
graf

23.89%

Celkový počet hlasujících čtenářů: 3052
+-
 
Zprávičky

Založení houbařského spolku

12. 10. 2017, 12:10

Betlémské světlo

12. 10. 2017, 12:08

Tak přece demolice nebude!

12. 10. 2017, 12:01

OtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaOtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklama
© Jiří Červenka - Gelton   |   Použití materiálů jen se souhlasem provozovatele a majitele webu.   |   Webdesing: Jakub Charvát