Klikněte zde
Dobré odpoledne, vítáme Vás na našem zpravodajském serveru.
Dnes je sobota 20. dubna 2024 Přesný čas: 00:00:00
Z okolí Slánska

VIDEO: V dešti a chladu slánští fotbalisté deklasovali Sedlčany

Kliknutím zvětšit
Část týmu SK Slaný - zcela promočení a prokřehlí vítězové nad Sedlčany poměrem 4:0. Foto Sláva Pilík

Zamračená sobotní obloha, ze které se od rána valily proudy deště, nevěstila nic dobrého pro utkání 11. mistrovského kola 1.A třídy mezi domácím celkem SK Slaný a mužstvem, které byl tabulce díky skóre o jedno místo lepší, Tatranem Sedlčany.

Těsně před úvodním hvizdem se sice trochu vyčasilo, ale postupně přišel další liják, který v druhém poločase ještě zesílil. Kluzký terén od začátku zápasu méně svědčil technické kombinační hře domácích, ale ti si přece jen postupně vytvořili územní převahu. V první čtvrthodině měli i šance, z nichž nadějná byla ta Hadrikova ve 14. minutě. Slánský hráč ale z hranice pokutového území z otočky růžek branky o necelý metr minul. Hosté hráli velmi opatrně se zabezpečenou obranou, čemuž se s ohledem na poslední řadu vítězství domácích hráčů nemohl nikdo divit. Pečlivé bránění, v němž vynikali oba krajní obránci, se Sedlčanským podařilo dotáhnout až k poločasovému bezbrankovému výsledku.

Do druhého poločasu nastoupily oba týmy znovu za citelného chladu a místy i prudkého lijáku. Kluzký terén vyžadoval velké soustředění a rodily se chyby. Hosté ji udělali ve 49. minutě, kdy nepřesně odkopli před velkým vápnem, míč se dostal k volnému Hořejšímu, který obcházeje brankáře byl faulován. Jasná penalta! K míči se postavil středopolař Tauš a s přehledem nabídnutou příležitost proměnil - 1:0. Vedení bylo zasloužené a o dvě minuty se mohli domácí radovat znovu. Po rohovém kopu odvracel sedlčanský obránce míč jen do břevna vlastní branky, míč padl do bláta metr před brankovou čarou a pohotový Hořejší u něj byl nejdříve - 2:0.

Vedení o dva góly sice vyburcovalo hosty k větší aktivitě, ale slánští fotbalisté měli daleko k tomu, aby se ustrašeně zatáhli do obrany. Najednou se jim i lépe hrálo, když obrana hostí občas zůstala otevřenější, než tomu bylo doposud. Sedlčany měly sice mezi 58. a 65. minutou dvě dobré příležitosti, ale tu větší Scheiner zlikvidoval a druhá skončila střelou vedle. Domácí si vytvořili ze svých rychlých brejků také několik velmi dobrých a nadějných situací, kdy mohli dát další góly, ale buď je zklamal terén či vlastní nepřesnost při finální přihrávce.

Dočkali se až v 80. minutě. Na soupeřově polovině získali míč, Hořejšímu se podařilo krásně mezi obránci najít za ně nabíhajícího Čablíka a ten parádně „vyučil“ Švestku přesnými „houslemi“ - 3:0. Do hry se ke konci zápasu zapojil také čerstvý Kozák, který střídal střelce Hořejšího a již v nastaveném čase našel elegantně Mrštinu, který cizelérským obloučkem přes vybíhajícího brankáře stanovil konečný stav zápasu na jednoznačných 4:0.

Vítězstvím se fotbalisté SK Slaný (po prvních čtyřech kolech bez bodu) posunuli už na páté místo tabulky jeden bod za Černolice a ztrácí pouhé čtyři body na vedoucí příčku. Druhý je Nový Knín, který má na Slaný náskok tři body. A právě s tímto týmem SK Slaný hrálo své další domácí utkání.

Sestava SK Slaný: Scheiner - Majtaník, Hrdlička, Kuba, Hořejší, Vimr, Urban, Tauš, Mrština, Hadrika, Landvojtovič. Střídali Čablík, Kozák, Hafenrichter. Trenér Grabmüller.

Sláva Pilík
18. 10. 2010, 16:38


Komentáře:

Pokud chcete vkládat komentáře, musíte se přihlásit.

Dnes má svátek Alexandra
 
NAŠE ANKETA:
Jste pro obnovení tělesných trestů ve škole?

Určitě ano
graf

43.33%

Spíše ano
graf

17.58%

Spíše ne
graf

15.16%

V žádném případě
graf

23.93%

Celkový počet hlasujících čtenářů: 3021
+-
 
Zprávičky

Založení houbařského spolku

12. 10. 2017, 12:10

Betlémské světlo

12. 10. 2017, 12:08

Tak přece demolice nebude!

12. 10. 2017, 12:01

OtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaOtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklama
© Jiří Červenka - Gelton   |   Použití materiálů jen se souhlasem provozovatele a majitele webu.   |   Webdesing: Jakub Charvát