Klikněte zde
Dobrý den, vítáme Vás na našem zpravodajském serveru.
Dnes je sobota 27. dubna 2024 Přesný čas: 00:00:00
Z okolí Slánska

VIDEO: Fotbalisté SK Slaný po výborném výkonu remizovali se Sokolem Vraný 1:1

Kliknutím zvětšit
Diváci pln napětí sledují derby Slaný - Vraný. Foto Sláva Pilík

Jak při mezistátním utkání, tak pojali činovníci SK Slaný úvod tradičního fotbalové derby mezi domácím SK Slaný a Sokolem Vraný v odložením utkání I. A třídy. Před hlavní tribunu, kde zápas sledovalo několik stovek diváků, přivedl hlavní rozhodčí Ivan Klečka nejen oba týmy, ale také jejich nástupce - dvě družstva slánské fotbalové přípravky v dresech soupeřů a také tři malé fotbalistky, které doprovázely hlavní arbitry utkání.

Zápas sám začal již v první minutě průnikem Hadriky, ale jeho zákrok v pokutovém území posoudil rozhodčí jako faul. Na druhé straně tomu bylo právě naopak. Ve druhé minutě pronikli hosté do vápna, Majtanik při skluzu nezasáhl míč a rozhodčí správně nařídil penaltu proti domácím Tu proměnil neomylně kapitán hostí Maliňák.

Branka domácí, kteří jistě pomýšleli na plný počet bodů, poměrně zarazila v jejich úsilí. Deset minut hráli poněkud bojácně jako by nevěděli kudy na soupeře, ale pak už přišly šance. Nejdříve měl příležitost Tauš, jehož nečekaná střela prolétla blízko šibenice Jochmanovy svatyně. Pak se k šanci dostal Vimr, ale obránci byli na malém vápně také blízko míči a střelu srazili v zárodku. Největší šanci tak měl Mrština, který se po velkém závaru dostal před malým vápnem neočekávaně sám k míči, ovšem v poslední chvíli poněkud zavrávoral a pak už jeho střela neměla potřebnou přesnost.

Kolem stadiónu na straně branky Vraného nejen hřmělo ze šancí domácích, ale na obloze na této straně se také notně blýskalo. Ve 28. minutě ovšem dvakrát zablýsklo naproti. Nejdříve se chytající Cílek správně postavil střele z pravé strany a vyrazil ji mimo branku, aby posléze Galbavý pronikl téměř až do malého vápna. V tísni ale raději přihrával zpět a dobíhající Hrdlička míč hostům ukopl. Ihned z protiútoku ještě zahrozil rychlým průnikem Čablík, ale také Jochman se vyznamenal, když rukou ještě stačil srazit střelu mimo tyč. Slánští se snažili vyrovnat, ale hosté velmi pečlivě bránili a dobrý výkon brankáře z Vraného znamenal vedení hostů při odchodu do kabin.

Druhý poločas, ve kterém domácí hráli na svoji oblíbenější stranu směrem k zimnímu stadionu, měl být ve znamení náporu Slaného. To se také stalo. Hosté, vědomi si svých dobrých obranných schopností, se poněkud zatáhli za půlku a šlo hlavně o to, kdo získá převahu ve středu hřiště. Zde velmi dobře hráli Tauš a hlavně Mrština, který neúnavně rozděloval míče do křídel, případně sám ze stran centroval. Po deseti minutách druhé půle po jednom z jeho centrů z pravé strany se tísněný obráncem uvolnil Hadrika a z otočky nastřelil prudkou bombou břevno. V 58. minutě minul v dobré šanci u vzdálenější tyče míč jeden z vranských útočníků a hra se postupně přenesla znovu na polovinu hostů. V 60. minutě založili slánští další hezký útok po pravé straně, Vimr se uvolnil přes obránce, posunul na střed Mrštinovi a ten technickou ranou z dvaceti metrů obstřelil bezmocného Jochmana - 1:1.

Vyrovnání bylo zasloužené a po něm následoval obrovský tlak domácích, kdy postupně měli šance Majtaník, jenž nastřelil jen nohy padajícího brankáře, pak přišla střela z dálky do tyče a závar před brankou Vraného skončil přetaženým centrem Tauše. Nápor domácích sílil, při jednom ze soubojů chtěl střílet Zima, ale Jochman za cenu zranění zachránil. Další příležitost měl po centru za obranu Vraného slánský Peška, ale jeho trochu nedůrazná střela minula levou tyč branky.

Hosté se stále více soustředili na obranu a do útoku se již příliš nepouštěli. Jedna z posledních šancí otočit zápas a získat všechny tři body se naskytla Slanému při zahrávání trestného kopu před koncem zápasu. Výborně sehraný signál vyvrcholil ve střelu z bezprostřední blízkosti v podání Hadriky, ale ani ona nenašla kýžený cíl ve vranské síti.

Ve velmi pěkném utkání, tentokrát doprovázeném výbornou diváckou kulisou, za kterou si pochvalu zaslouží zvláště velké množství příznivců z Vraného, se mužstva nakonec rozešla smírně.

SK Slaný - Sokol Vraný 1:1 (0:1)

Sokol Vraný: Jochman - Kala, Kalík, Zelenka, Volf, David, Bauer, Matoušek, Maliňák, Galbavý, Novák. Ke střídání: Šplíchal, Rešl, Liška, Soudek a Hora.

SK Slaný: Cílek - Čablík, Majtaní, Hrdlička, Kozák, Vimr, Urban, Tauš, Mrština, Hadrika, Landvojtovič. Ke střídání: Peška, Klusáček, Cimrman, Zíma, Sábl.

Sláva Pilík
20. 05. 2011, 11:19


Komentáře:

Pokud chcete vkládat komentáře, musíte se přihlásit.

Dnes má svátek Vlastislav
 
NAŠE ANKETA:
Jste pro obnovení tělesných trestů ve škole?

Určitě ano
graf

43.29%

Spíše ano
graf

17.58%

Spíše ne
graf

15.18%

V žádném případě
graf

23.95%

Celkový počet hlasujících čtenářů: 3031
+-
 
Zprávičky

Založení houbařského spolku

12. 10. 2017, 12:10

Betlémské světlo

12. 10. 2017, 12:08

Tak přece demolice nebude!

12. 10. 2017, 12:01

OtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaOtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklama
© Jiří Červenka - Gelton   |   Použití materiálů jen se souhlasem provozovatele a majitele webu.   |   Webdesing: Jakub Charvát