Klikněte zde
Dobrý den, vítáme Vás na našem zpravodajském serveru.
Dnes je pátek 19. dubna 2024 Přesný čas: 00:00:00
Z okolí Slánska

VIDEO: SK Slaný muselo v poločase svléknout dresy, body ale zůstaly doma

foto
Po fatální chybě obrany SK Lhota střílí Jakub Hořejší (č.7) po přihrávce Dominika Tauše (vlevo) třetí gól Slaného. Foto Sláva Pilík

Po dobrých dvou posledních mistrovských kolech čekala fotbalisty SK Slaný další zkouška ohněm. Jejich soupeř měl dosud aktivní bilanci a pohybuje se v první polovině tabulky I.A třídy, zatímco Slaný se horkotěžko vzpamatovává ze šoku v podobě tří porážek za sebou z počátku soutěže. Jeho zlepšený výkon se ale znovu na domácím trávníku projevil a než se hosté rozkoukali, prohrávali po první čtvrthodině zápasu 2:0.

Branky do sítě Lhoty padly v rozmezí čtyř minut. Nejdříve nahrál Tauš přesně mezi beky nabíhajícímu Landvojtovičovi, který v 11. minutě křížnou střelou ke vzdálenější tyči přivedl domácí do vedení 1:0. Ve 14. minutě se znovu trefil střelec týmu Hořejší a stačila mu k tomu nepříliš prudká střela po zemi, když mu k příležitosti dopomohl dobrou přihrávkou Vimr. První poločas byl stále v režii domácích, další velkou příležitost zmařil Urbanovi výtečným zákrokem branář Lhoty Cílek, na druhé straně nedoskočili hosté na dobrý centr, který domácí brankář Scheiner včas před nimi ukryl do rukavic. Když už se zdálo, že hosté hru vyrovnávají, vyrobili na hranici velkého vápna obrovskou hrubku, míč se od Tauše odrazil ke zcela volnému Hořejšímu a slánský hráč znovu nenechal Cílka vyniknout - 3:0.

Do druhého poločasu nastoupili domácí zcela vyměnění, ale pouze pokud se týče barvy dresů. Na výhrady obou mužstev, že v první půli byla jejich orientace na hřišti příliš podobnými barvami dresů výrazně omezena, reagoval hlavní rozhodčí a v duchu pravidel povolil, aby se SK Slaný oblékl do jiných barev. Světle modré dresy domácích byly sice vyměněny za červené, ale tento fakt jakoby více pomohl hostům. Lhotečtí získávali postupně stále větší převahu, byli aktivnější než v první půli a častěji se dostávali na slánskou polovinu hřiště. Jejich snaha se jim vyplatila již v 58. minutě, kdy se dočkali snížení stavu. Po průniku do vápna sice první střelu domácí brankář vyrazil, ale s okamžitou dorážkou si již poradit nemohl - 3:1. Chvíli předtím měl výbornou šanci domácí Mrština, ale gól z toho bohužel nebyl. Po snížení stavu se domácí snažili dobře zabezpečovat obranu a nepouštěli hosty do žádných větších příležitostí. Hrozili z brejků či po rychlých přechodech do útoku, se kterými si hosté jen těžko dokázali poradit. Také v poslední čtvrthodině mělo SK Slaný dvě velké šance, ale nejdříve Čablík střeleckou šanci příliš uspěchal a podruhé, když šel sám na brankáře, nastřelil jenom jeho tělo. Po několika taktických střídáních brzy přišel závěr zápasu, vítězství domácích fotbalistů a zasloužené tři získané body je posunuly více ze dna tabulky I.A třídy.

Zajímavostí utkání nebyl jen fakt, že se hrálo ve třech různých sadách dresů, ale také to, že v sestavě SK Lhota nastoupili hráči, kteří jsou zároveň i rozhodčími. V obraně od počátku zápasu hrál rozhodčí z Rakovnicka Daniel Asník a do zápasu byl připraven na střídačce velmi známý rozhodčí z Kladenska Jiří Adam, který již šestý rok píská nejvyšší ligovou soutěž. Body si ovšem hosté i přes podporu těchto rozhodčích domů neodvezli.

Sestava SK Slaný: Scheiner - Cimrman, Majtaník, Hrdlička, Hořejší, Vimr, Urban, Tauš, Mrština, Hadrika, Landvojtovič. Střídali: Zíma, Kozák, Čablík. Trenér Grabmüller. Rozhodčí zápasu: Kaucký - Rybka a Matoušek.

Sláva Pilík
20. 09. 2010, 16:16


Komentáře:

Pokud chcete vkládat komentáře, musíte se přihlásit.

Dnes má svátek Marcela
 
NAŠE ANKETA:
Jste pro obnovení tělesných trestů ve škole?

Určitě ano
graf

43.33%

Spíše ano
graf

17.58%

Spíše ne
graf

15.16%

V žádném případě
graf

23.93%

Celkový počet hlasujících čtenářů: 3021
+-
 
Zprávičky

Založení houbařského spolku

12. 10. 2017, 12:10

Betlémské světlo

12. 10. 2017, 12:08

Tak přece demolice nebude!

12. 10. 2017, 12:01

OtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaOtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklama
© Jiří Červenka - Gelton   |   Použití materiálů jen se souhlasem provozovatele a majitele webu.   |   Webdesing: Jakub Charvát