Klikněte zde
Dobré ráno, vítáme Vás na našem zpravodajském serveru.
Dnes je středa 24. dubna 2024 Přesný čas: 00:00:00
Z okolí Slánska

VIDEO: Výborně jedoucí Poláci vítězství Slanému nepřinesli

Kliknutím zvětšit
Start je nejdůležitější součástí jízdy. Slaný - Pardubice 43:49

K pátému závodu letošního ročníku extraligy nastoupili domácí jezdci AK Slaný bez své největší hvězdy - Lukáše Vaculíka, který nestačil dorazit ze Švédska, kde startoval den předtím. Oslabený tým si ale přece jen dělal určité naděje s dosud druhým celkem průběžné extraligové tabulky uspět. Nejen proto, že ve slánském dresu nastoupili dva polští jezdci Kosciecha s Chrzanowskim, ale nechyběl také stále se lepšící Martin Málek. Naděje na body neskrýval ani Roman Čejka, který nedávno zajel výborně na juniorských závodech v Plzni.

Domácí jezdci začali velmi svižně. Již v první jízdě šel ze zadní třetí pozice až na čelo přes Gomolského slánský Kosciecha a jeho tři body posílil třetím místem další polský jezdec ve slánských barvách a hrdina minulého závodu se Mšenem Chrzanowski. Ve druhé jízdě, která je povinně obsazena pouze juniory, sice slánský Čejka dobře odstartoval a v první zatáčce se výrazně tlačil na vynikajícího pardubického Milíka, ale nakonec zůstal druhý. Hned za ním dojel slánský Michal Dudek, a tak skončila tato jízda nerozhodně. Podobně tomu bylo i v dalších dvou jízdách, a když v páté výborně zajeli Málek s Čejkou a vyhráli ji 4:2, vedlo Slaný již o čtyři body. Podobně dobře zajeli v následující jízdě znovu Kosciecha s Chrzanowským a bylo to průběžně 21:15 ve prospěch Slaného.

Závod se jel za velkého vedra, takže pořadatelé měli hodně práce s úpravou trati, která byla brzy velmi prašná. I proto se úprava dělala častěji a vodou se skrápěl i výjezd z depa. V depu již muselo horkem trpícím jezdcům pomoci klasické vědro s vodou, což využili již před závodem několikrát právě slánští junioři Čejka s Dudkem. Vedro bralo síly kvapem a na občas suché trati došlo i k několika pádům, kterým se nevyhnul ani tak zkušený jezdec a mistr světa Lukáš Dryml z Pardubic. Spadl i pardubický junior Milík a také slánský Roman Čejka, kterého motorka již v první zatáčce jedné jízdy doslova vyhodila ze sedla. V tu chvíli byl jistě mladý jezdec rád, že narazil do měkkých duchen nových nafukovacích mantinelů.

Po vedení o šest bodů ale domácímu týmu už tolik štěstí nepřálo. Již v sedmé jízdě se sešli na startu oba pardubičtí bratři Drymlové a pěti stovkám diváků předvedli, proč mají takové úspěchy v závodech dvojic. Suverénně rozjížďku ovládli a nedali šanci nejen juniorovi Dudkovi, ale ani vítězi páté jízdy Málkovi. Také další jízda skončila drtivou porážkou 1:5 slánské dvojice Chrzanowski - Čejka a hosté tak zadělali na obrat, když už vedli 23:25. I když v desáté jízdě domácí zabodovali a srovnali konečně stav na 30:30, závěr boje se jim nevyvedl. V následujících jízdách získali pouze dva body a využití „žolíka“ ve 13. jízdě už pomohlo jen ke snížení bodové ztráty. V posledních dvou jízdách si hosté pohlídali náskok a celkově zvítězili poměrem bodů 43:49. Slaný se tak znovu nedočkalo vítězství, které má na svém kontě zatím jediné a se čtyřmi porážkami je na posledním místě extraligové tabulky. Z něho se ale může odpoutat již za dva týdny, kdy ve středu 4. srpna hostí na svém oválu předposlední celek tabulky z Plzně. Závody tentokrát začínají již v 17 hodin.

Získané body - Slaný: Kosciecha 19, Chrzanowski 12, Málek 6, Čejka 4, Dudek 2. Pardubice: Dryml A. 14, Dryml L. 11, Milík 10, Suchánek 8, Gomolski 6. Po tomto odjetém závodě vede tabulku extraligy Mšeno s 12 body, 2. Pardubice 6, 3. Olymp Praha 4, 4. Plzeň 2, 5. Slaný 2.

Sláva Pilík
22. 07. 2010, 18:56


Komentáře:

Pokud chcete vkládat komentáře, musíte se přihlásit.

Dnes má svátek Marek
 
NAŠE ANKETA:
Jste pro obnovení tělesných trestů ve škole?

Určitě ano
graf

43.32%

Spíše ano
graf

17.56%

Spíše ne
graf

15.18%

V žádném případě
graf

23.94%

Celkový počet hlasujících čtenářů: 3024
+-
 
Zprávičky

Založení houbařského spolku

12. 10. 2017, 12:10

Betlémské světlo

12. 10. 2017, 12:08

Tak přece demolice nebude!

12. 10. 2017, 12:01

OtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaOtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklama
© Jiří Červenka - Gelton   |   Použití materiálů jen se souhlasem provozovatele a majitele webu.   |   Webdesing: Jakub Charvát