Klikněte zde
Dobré odpoledne, vítáme Vás na našem zpravodajském serveru.
Dnes je pátek 19. dubna 2024 Přesný čas: 00:00:00
Z okolí Slánska

VIDEO: Desetigólový koncert slánských fotbalistů si vyslechl Nový Knín

Kliknutím zvětšit
Při utkání museli hosté desetkrát do středu rozehrávat po obdrženém gólu. Slánští fotbalisté deklasovali dalšího z favoritů - druhý Nový Knín. Foto Sláva Pilík

Další papírově těžký soupeř přijel do Slané přesvědčit o svém reálném umístění v tabulce. Na schopnosti druhého týmu tabulky SK Nový Knín zastavit již sedmizápasovou bodovou šňůru domácího týmu, který od pátého kola bez pardonu dává zabrat všem týmům 1.A třídy, se přišlo podívat sice jen 120 diváků, kteří ale byli svědky slánského fotbalového koncertu s deseti výstavními góly v síti dalšího z favoritů.

Jak je to možné, ptali se diváci již po šesti minutách zpočátku opatrné hry, když z levé strany rozložil obranu soupeře Vimr, na jeho centr naběhl Hadrika a šikovně se prosadil proti hostujícímu obránci - 1:0. Hosté sice ukazovali, že nejsou druzí v tabulce náhodou, ale ve 13. minutě už mohli prohrávat o góly dva. Byl u toho znovu rychlonohý Vimr, který se prodral do pokutového území, ale jeho střela se jen otřela o tyčku.

Pak ovšem přišly horké chvíle pro domácí tým. Nejdříve z trestného kopu zatočil Vostrý míč přesně za tyč slánské branky - 1:1 a o čtyři minuty později hosté jen těsně minuli branku Slaného. Navíc se zranil excelentní střelec Slaného Hořejší a chvíli to vypadalo, že snad ani nebude pokračovat. Ze špatného došlapu se ale vzpamatoval, vrátil se do hry a ve 34. minutě už byl natolik fit, že si krásně naběhl na přihrávku Urbana a proti Weberovi se prosadil - 2:1. O tři minuty později ukázali Slaňáci divákům znovu, proč v posledních dvou měsících válcují jednoho soupeře za druhým. Přehled ve hře, přesnost přihrávek a hlavně rychlost, to byly jednoznačné přednosti jejich pojetí hry proti zkušenému týmu Nového Knína. V 37. minutě po přenesení hry přes zálohu hlavičkoval Hořejší nalevo na Vimra, ten se svou hbitosti prosadil nečekaně přes obránce a tentokrát už trefil místo u tyče uvnitř branky - 3:1. Pak se k trestnému kopu postavil znovu hostující Vostrý, který už jednou z podobné pozice skóroval. Tentokrát ale nevystřelil, hosté rozehráli signál, který domácí včas prohlédli a střelu zblokovali. Naopak o chvíli na to po faulu na unikajícího Hadriku rozehrál Mrština slánský signál, na míč si naběhl Hrdlička a prudkou střelou po zemi mezi hráči našel spodní roh knínské branky - 4:1.

Po prvním poločase, který dopadl zaslouženým skóre pro Slaný se čekalo, jak Novoknínští v druhé půli odpoví. Dlužno říci, že jediné, co je zdobilo, byla jejich otevřená hra. Zkoušeli s výsledkem něco udělat, ale už po čtyřech minutách vyslal Hadrika přesně Hořejšího do pokutového území, střelec Slaného byl podražen a Urban neomylně k tyči vstřelil z penalty pátý gól - 5:1. Hosté popáté rozehrávali ze středu hřiště a netušili, že tam ještě pětkrát půjdou. Domácí totiž bez respektu k výsledku hráli dál svou útočnou hru, hostující hráči byli průběhem zápasu tak překvapeni, že kladli stále menší odpor. Snažili se sice občas zaútočit, ale slánští záložníci se rychle dokázali vracet a společně s obranou pak lehce útočné snahy hostí eliminovali a navíc ještě dokázali rychle přecházet do brejků a prosadit se v otevřenější obraně hostí. V 56. minutě to byl Hořejší, který utekl pomalému pravému beku hostí a přihrávku Hadriky nadvakrát proměnil - 6:1. Další akci začal v 69. minutě Mrština. Po jeho kolmici vběhl do otevřeného prostoru před vápno Tauš, nastřelil skákavou střelou tyč a ve velké skrumáži se k dalším střelám dostal střídající Kozák. Nejdříve pravačkou netrefil, ale míč se k němu znovu odrazil a jeho levá noha už byla přesnější - 7:1. V 72. minutě to byl znovu Mrština, který po získání míče z rozehrávky hostí šel sám na brankáře, ale ještě přihrál doleva Čablíkovi, jenž rozvlnil zblízka síť nešťastného Webera po osmé - 8:1. Čablík byl v té chvíli na hřišti jen devět minut a měl se dočkat dalšího úspěchu. Stalo se tak v 88. minutě, kdy po přesné přihrávce Tauše prošel sám až před brankáře a podél jeho padajícího těla dal devátý gól - 9:1.

Rozložení hosté si asi už jen přáli, aby nepřišla potupná „desítka“, ale nebylo jim přáno ani to.

V poslední minutě po výborném zákroku Webera, který vytěsnil hlavičku Hadriky nad břevno následoval rohový kop. Na centr si naběhl Hrdlička a zblízka vykouzlil desítku na ukazateli skóre vysoko nad slánským stadionem.

Jelikož další tři týmy tabulky vyhrály, Slaný si polepšilo jen o jedno místo, právě na úkol poraženého SK Nový Knín a je čtvrté.

Scheiner – Landvojtovič (67.Zíma), Majtaník, Hafenrichter, Hrdlička – Mrština, Tauš, Urban, Vimr (59.Kozák) – Hořejší (63.Čablík), Hadrika. Trenér Grabmüller.

Sláva Pilík
25. 10. 2010, 09:53


Komentáře:

Pokud chcete vkládat komentáře, musíte se přihlásit.

Dnes má svátek Marcela
 
NAŠE ANKETA:
Jste pro obnovení tělesných trestů ve škole?

Určitě ano
graf

43.33%

Spíše ano
graf

17.58%

Spíše ne
graf

15.16%

V žádném případě
graf

23.93%

Celkový počet hlasujících čtenářů: 3021
+-
 
Zprávičky

Založení houbařského spolku

12. 10. 2017, 12:10

Betlémské světlo

12. 10. 2017, 12:08

Tak přece demolice nebude!

12. 10. 2017, 12:01

OtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaOtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklama
© Jiří Červenka - Gelton   |   Použití materiálů jen se souhlasem provozovatele a majitele webu.   |   Webdesing: Jakub Charvát