Klikněte zde
Dobré ráno, vítáme Vás na našem zpravodajském serveru.
Dnes je pátek 19. dubna 2024 Přesný čas: 00:00:00
Z okolí Slánska

VIDEO: Slánští fotbalisté s přehledem porazili Brandýsek

Kliknutím zvětšit
Slánský Průcha (vpravo) v souboji s hostujícím Šuldou. Foto Sláva Pilík

V desátém kole I. B třídy v kopané hostil vedoucí celek I.B třídy SK Slaný na svém trávníku mužstvo z druhé poloviny tabulky - FK Brandýsek. Zatímco první poločas se hrál ve vlažném tempu a pouze v sedmé minutě domácí zahrozili a na konci poločasu dali branku z penalty, druhý poločas přinesl bystřejší hru a také velký počet vyložených šancí. Ty byly převážně na straně Slaného, ale domácím střelcům buď zvlhl prach, nebo pro ně byl excelentní výkon brankáře Plotěného nepřekonatelnou překážkou.

O výsledku první půle rozhodly dvě standardní situace. Nejdříve po kopu rohu z levé strany zahrál jeden z hostujících hráčů v pokutovém území nešťastně rukou a změnil směr míče - jasná penalta. K míči na značce pokutového kopu se postavil domácí kapitán Tauš a stanovil skóre na 1:0. Domácí mohli ještě zvýšit dvě minuty před přestávkou, ale střelu z hranice pokutového území Plotěný zázračně vyrazil na roh. Těsně před koncem mohl vyrovnat hostující Sedláček, který se zcela sám řítil na domácího brankáře. Přestože na něj zívala celá branka, pouze strážce svatyně nastřelil a opakovanou ránu dobíhající obránci zblokovali.

Druhý poločas byl festivalem zahozených šancí, hlavně ze strany domácího celku. Slánští fotbalisté výborně dokázali využít velká „okna“ v obraně Brandýsku a také chyb soupeře v pomalé a bázlivé rozehrávce. Čtyřikrát šli Slaňáci na osamoceného Plotěného, ale ten vždy míč dokázal vyrazit nebo dokonce chytit. Po obdobné, v pořadí snad již páté akci, ho ale nakonec přece jen dokázal obstřelit Volf a Slaný vedlo 2:0. Zvýraznit zasloužené vítězství mohli domácí po krásné přímočaré akci po pravé straně hřiště, když se přihrávka napříč vápnem dostala až ke střídajícímu Caplovi. Ten ale nejdříve špatně míč trefil, jeho opakovanou ránu znovu Plotěný zastavil a třetí Caplova střela bohužel těsně minula břevno.

Utkání tak skončilo sice zaslouženým vítězstvím Slaného, ale vedoucímu týmu soutěže by jistě slušelo lepší využívání vyložených gólových příležitostí.

SK Slaný: Kudrna - Majtaník, Hrdlička, Kuba, Hadrika, Volf, Švásta, Tauš, Hafenrichter, Husárek, Landvojtovič. Střídali: Průcha, Říčka, Capl.

FK Brandýsek: Plotěný - Šulda, Hink, Valášek, Zatloukal, Pokorný, Rychlý, Sedláček, Pacek, Stibor, Mladý.

Sláva Pilík
26. 10. 2009, 23:31


Hodnocení článku:


5 b. = skvělý  4 b. = dobrý  3 b. = ujde  2 b. = nic moc  1 b. = slabý

Článek ještě nebyl hodnocen

Komentáře:

Pokud chcete vkládat komentáře, musíte se přihlásit.

admin - 27. 10. 2009, 09:01:09
Omluva za špatnou kvalitu obrazu
Omlouváme se za špatnou kvalitu obrazu u videa. Stala se chyba, která již bohužel nešla napravit.

Dnes má svátek Marcela
 
NAŠE ANKETA:
Jste pro obnovení tělesných trestů ve škole?

Určitě ano
graf

43.33%

Spíše ano
graf

17.58%

Spíše ne
graf

15.16%

V žádném případě
graf

23.93%

Celkový počet hlasujících čtenářů: 3021
+-
 
Zprávičky

Založení houbařského spolku

12. 10. 2017, 12:10

Betlémské světlo

12. 10. 2017, 12:08

Tak přece demolice nebude!

12. 10. 2017, 12:01

OtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaOtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklama
© Jiří Červenka - Gelton   |   Použití materiálů jen se souhlasem provozovatele a majitele webu.   |   Webdesing: Jakub Charvát