Klikněte zde
Dobré odpoledne, vítáme Vás na našem zpravodajském serveru.
Dnes je pátek 19. dubna 2024 Přesný čas: 00:00:00
Z okolí Slánska

VIDEO: Velvary doma bojovaly, ale po velkých chybách znovu prohrály

Kliknutím zvětšit
Domácí Velvary ztratily znovu body. O míč bojuje domácí Tomáš Pazdera (vpravo) s libišským Pospíšilem. Foto Sláva Pilík

Slovan Velvary - Sokol Libiš 0:2 (0:0)

Ani ve 25. kole krajského přeboru v kopané se domácím proti pátému týmu tabulky výsledkově nedařilo. Přestože velvarští fotbalisté hýřili aktivitou a snahou uspět, byli ale málo důrazní v soupeřově pokutovém území a nedokázali proměnit velké příležitosti. Největší z nich měl Šelicha, ale ve vyložené šanci trefil jen břevno. Domácí si vytvořili dobrou příležitost i Pazderou, ale ten volil místo technického obstřelení libišského Šídla prudkou střelu a ta šla nad branku. Hosté hráli opatrně s velkým důrazem na obrannou činnost a zvláště ve druhém poločase podnikali nebezpečné protiútoky do stále otevřenější obrany domácích. První varování vyslal Velvarským v 63. minutě kapitán Libiše Válek, ale jeho sólo stačil zmařit brankář Majtaník. O čtyři minuty později se prosadil proti obránci domácích Jirásek a jeho křížná střela z výborné pozice těsně minula pravou šibenici velvarské branky.

Domácí dál útočili ve snaze konečně na jaře získat vítězství a měli další nadějné situace. Příliš ale zapomínali na obranu, a toho dokázali rychlí útočníci hostí využívat. V 69. minutě zahrávali hosté z poloviny hřiště trestný kop, ve vápně se nejlépe zorientoval Jirásek a hlavou namířil balón k pravé tyči Majtaníkovy branky - 0:1. Domácí se dál tlačili do útoku a v 70. minutě mohli vyrovnat Slavíčkem. Jeho umístěnou střelu ale Šídlo vytěsnil na roh. Nedáš - dostaneš, platilo bohužel znovu a v neprospěch domácích hráčů. Zanedlouho dostal za velvarskou obranu krásný míč Jirásek, pronikl sám až před Majtaníka a prudkou střelou k tyči mu nedal šanci - 0:2. Za tři minuty po druhé brance šli rychlí hosté znovu po dlouhém kolmém centru za obranu do sóla na domácí branku, ale Majtaník tentokrát skvěle zasáhl. Poté v 78. minutě sebral Pazdera hostující záloze míč, pronikl před velké vápno, ale jeho střelu pod břevno Šídlo znovu vyrazil na roh. V závěru utkání se hosté soustředili hlavně na to, aby neobdrželi branku a z Velvar si odvezli všechny mistrovské body.

„Snažíme se, vytváříme si šance, ale neproměňujeme. Co je zraněný Mucha není v našem týmu střelec, který by uměl zápasy rozhodnout. I když hrajeme poměrně vyrovnané zápasy, bohužel od toho prvního na jaře, kdy jsme naposledy bodovali, leží na týmu nějaká deka, kterou nemůžeme setřást. Dnes jsme hodně bojovali a škoda, že jsme nevstřelili už v prvním poločase důležitou první branku. Jsem přesvědčený, že by byl obraz hry pak jiný,“ řekl smutně k průběhu zápasu hrající trenér Roman Slavíček.

Sláva Pilík
18. 05. 2009, 16:33


Hodnocení článku:


5 b. = skvělý  4 b. = dobrý  3 b. = ujde  2 b. = nic moc  1 b. = slabý

Článek ještě nebyl hodnocen

Komentáře:

Pokud chcete vkládat komentáře, musíte se přihlásit.

Dnes má svátek Marcela
 
NAŠE ANKETA:
Jste pro obnovení tělesných trestů ve škole?

Určitě ano
graf

43.33%

Spíše ano
graf

17.58%

Spíše ne
graf

15.16%

V žádném případě
graf

23.93%

Celkový počet hlasujících čtenářů: 3021
+-
 
Zprávičky

Založení houbařského spolku

12. 10. 2017, 12:10

Betlémské světlo

12. 10. 2017, 12:08

Tak přece demolice nebude!

12. 10. 2017, 12:01

OtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaOtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklama
© Jiří Červenka - Gelton   |   Použití materiálů jen se souhlasem provozovatele a majitele webu.   |   Webdesing: Jakub Charvát