Klikněte zde
Dobrý den, vítáme Vás na našem zpravodajském serveru.
Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024 Přesný čas: 00:00:00
Z okolí Slánska

VIDEO: Vaculík se zranil, Slaný ale přesto druhé

foto
Zcela vpravo suverénní Hancock, druhý zleva slánský Ulamek. Foto Sláva Pilík

Ve středu 16. září se jel na oválu slánské ploché dráhy předposlední závod extraligové soutěže mistrovství republiky. Závodníci AK Slaný v silné sestavě Vaculík, Drabik, Ulamek, Málek, Dudek a Čejka si dělali velké ambice na přední umístění, ale jejich cestu za body zdramatizovala nešťastná událost. Jejich nejlepší jezdec Martin Vaculík skončil ve své první jízdě dne po nezaviněné srážce s pražským Rymelem pádem na mantinel a utrpěl dvojitou frakturu stehenní kosti. Pro slánský zbytek týmu se tak závod stal velkým dramatem, který rozhodla až úplně poslední jízda.

Ve Slaném bylo vše rozehráno nejlépe pro obhájce titulu ZP Pardubice, ale tento tým měl problémy se sestavou a do bojů o přední umístění dokázal zasahovat jen Aleš Dryml. Suverénně si naopak vedl tým Grepl Mšeno, v jehož řadách překvapivě nastoupil bývalý mistr světa Greg Hancock, který vyhrál všechny své rozjížďky. Mšeno také v závodě celkově zvítězilo velmi jasně, když kvality Hancocka úspěšně doplňovali Walaszek, Topinka a další. Ve slánském týmu se výborně předvedl Sebastian Ulamek a Slawomir Drabik. Když už mělo Slaný v 16. jízdě poměrně slušný náskok na druhém místě celkového pořadí, odpadl Drabik z jasného vedení v této jízdě pro závadu zapalování a rázem se na tým dotáhly Pardubice. Před poslední jízdou ztráceli domácí jeden bod a za Pardubice nastupoval poměrně úspěšný Jesper Monberg. Slánský Drabik ale jízdu vyhrál, Monberg skončil až třetí a Slaný se tak na poslední chvíli posunulo na druhou příčku.

Před posledním závodem v Praze už nemůže být mistrem právě pražský Olymp, který ve Slaném propadl. Z ostatních týmů se ale mistrem může stát kdokoliv. O pořadí mezi Mšenem, Pardubicemi a Slaným totiž rozhoduje jediný tabulkový bod.

Na slánské ploché dráze se jel další závod také v sobotu 19. září. Byl to Memoriál Antonína Vildeho. Úspěšně si v tomto závodě dvojic vedl slánský Martin Málek, kterému dobře sekundoval Hynek Štichauer. Druzí skončili Filip Šitera a Václav Milík z Jablonce a třetí Poláci Kamil a Emil Pulczynski. Slánské středisko mládeže při memoriálu organizovalo také nábor nových adeptů plochodrážního sportu. Také proto při memoriálu byl vložen závod stopětadvacítek, který pro sebe rozhodli Daniel Hádek s Ondřejem Smetanou.

Sláva Pilík
28. 09. 2009, 20:04


Hodnocení článku:


5 b. = skvělý  4 b. = dobrý  3 b. = ujde  2 b. = nic moc  1 b. = slabý

Počet hlasujících: 4. Čtenáři celkem udělili: 15 bodů. Průměrný počet bodů: 3.75

Komentáře:

Pokud chcete vkládat komentáře, musíte se přihlásit.

Dnes má svátek Oto
 
NAŠE ANKETA:
Jste pro obnovení tělesných trestů ve škole?

Určitě ano
graf

43.32%

Spíše ano
graf

17.56%

Spíše ne
graf

15.18%

V žádném případě
graf

23.94%

Celkový počet hlasujících čtenářů: 3024
+-
 
Zprávičky

Založení houbařského spolku

12. 10. 2017, 12:10

Betlémské světlo

12. 10. 2017, 12:08

Tak přece demolice nebude!

12. 10. 2017, 12:01

OtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaOtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklama
© Jiří Červenka - Gelton   |   Použití materiálů jen se souhlasem provozovatele a majitele webu.   |   Webdesing: Jakub Charvát